Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen har fælles EU-kontor i Bruxelles, der også bliver kaldt Central Denmark EU Office (CDEU).

EU-kontoret samarbejder med borgere, virksomheder og institutioner i Region Midtjylland om at sikre så stort et udbytte af det europæiske samarbejde som muligt.

EU-kontoret har opstillet en række mål for at løse deres opgave:

  • Formidle information
  • Skabe netværk og partnerskaber
  • Bidrage til internationalisering
  • Bidrage til kompetenceudvikling
  • Skabe rammerne for vækst i Region Midtjylland
  • Skabe rammerne for at Region Midtjylland kan konkurrere internationalt.

EU-kontoret er med til at opbygge netværk blandt aktører i Midtjylland, som kan drage fordel af kontorets kontakter i EU institutioner, blandt internationale organisationer og andre regionskontorer.

EU-kontoret forsøger også at inspirere deres kontakter og samarbejdspartnere til at prøve kræfter med tværeuropæiske samarbejder og projekter.

Hvis du vil vide mere, kan du besøge CDEUs hjemmeside 

Næsten trekvart milliard til Midtjylland

Den 3. november 2017 markerede Region Midtjylland og regionens 19 kommuner, at det fælles EU-kontor i Bruxelles rundede 10 år. Jubilæet markerede samtidig, at Aarhus Universitet er blevet en del af kontorfællesskabet.

Op til jubilæet havde EU-kontoret lavet en status over, hvor mange penge, der er hjulpet ind i midtjyske samarbejder og projekter. Næsten 750.000.000 kroner over de første 10 år.

EU-kontoret (Central Denmark EU Office) er med til at hjælpe virksomheder, institutioner og offentlige myndigheder med internationalt samarbejde og udviklingsprojekter. 

EU-kommissær Margrethe Vestager, der var hovedtaler ved markeringen, mener, "at det fællesskab er noget særligt - og selv om vi lever i en digital tidsalder, kan tilstedeværelse i Bruxelles og tæt på EU stadig betale sig.

Margrethe Vestager om EU-kontorets jubilæum

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Revideret 05-03-2020