Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen har fælles EU-kontor i Bruxelles, der også bliver kaldt Central Denmark EU Office.

EU-kontoret samarbejder med borgere, virksomheder og institutioner i Region Midtjylland om at sikre så stort et udbytte af det europæiske samarbejde som muligt.

EU-kontoret har opstillet en række mål for at løse deres opgave:

  • Formidle information
  • Skabe netværk og partnerskaber
  • Bidrage til internationalisering
  • Bidrage til kompetenceudvikling
  • Skabe rammerne for vækst i Region Midtjylland
  • Skabe rammerne for at Region Midtjylland kan konkurrere internationalt.

EU-kontoret er med til at opbygge netværk blandt aktører i Midtjylland, som kan drage fordel af kontorets kontakter i EU institutioner, blandt internationale organisationer og andre regionskontorer.

EU-kontoret forsøger også at inspirere deres kontakter og samarbejdspartnere til at prøve kræfter med tværeuropæiske samarbejder og projekter.

Hvis du vil vide mere kan du besøge EU-kontorets hjemmeside 

Næsten trekvart milliard til Midtjylland

Den 3. november 2017 markerede Region Midtjylland og regionens 19 kommuner, at det fælles EU-kontor i Bruxelles rundede 10 år. Jubilæet markerede samtidig, at Aarhus Universitet er blevet en del af kontorfællesskabet.

Op til jubilæet havde EU-kontoret lavet en status over, hvor mange penge, der er hjulpet ind i midtjyske samarbejder og projekter. Næsten 750.000.000 kroner over de første 10 år.

EU-kontoret (Central Denmark EU Office) er med til at hjælpe virksomheder, institutioner og offentlige myndigheder med internationalt samarbejde og udviklingsprojekter. 

EU-kommissær Margrethe Vestager, der var hovedtaler ved markeringen, mener, "at det fællesskab er noget særligt - og selv om vi lever i en digital tidsalder, kan tilstedeværelse i Bruxelles og tæt på EU stadig betale sig.

Margrethe Vestager om EU-kontorets jubilæum

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.