Region Midtjylland, de 19 midtjyske kommuner, Aarhus Universitet og VIA University College har fælles EU-kontor i Bruxelles, der også bliver kaldt Central Denmark EU Office (CDEU).

CDEU samarbejder med borgere, virksomheder og institutioner i Region Midtjylland om at sikre så stort et udbytte af det europæiske samarbejde som muligt.

For at løse denne opgave arbejder CDEU blandt andet med at:

• Formidle information
• Skabe netværk og partnerskaber
• Bidrage til internationalisering
• Bidrage til kompetenceudvikling
• Skabe rammerne for vækst i Midtjylland
• Skabe rammerne for, at Midtjylland kan konkurrere internationalt.

CDEU er med til at opbygge netværk blandt aktører i Midtjylland, som kan drage fordel af kontorets kontakter hos f.eks. EU-institutioner, internationale organisationer og andre regionskontorer.

Det er ligeledes en af CDEU’s fremmeste opgaver at inspirere sine kontakter og samarbejdspartnere til at prøve kræfter med tværeuropæiske samarbejder og projekter.

Hvis du vil vide mere, kan du besøge CDEUs hjemmeside 

Over 77 mio. kr. hentet til Midtjylland i 2020

CDEU har i 2020 hjulpet midtjyske aktører med at hente hele 77 mio. kr. hjem fra EU’s kasser. Pengene er ikke mindst gået til de lokale virksomheder, og vi er stolte over således at kunne understøtte midtjysk vækst og jobskabelse i tæt samarbejde med det øvrige erhvervsfremmesystem i Midtjylland.

Året igennem har også det regionale perspektiv på grøn omstilling, forskning, uddannelse, sundhed og kultur fyldt vores dagsorden, og vi har takket være en øget tilstedeværelse på digitale platforme kunnet fortsætte med at nå vores mange aktører med de vigtigste nyheder fra EU.

Et af de formater, som vi både i 2020 har satset på og i fremtiden vil satse på, er webinarformatet. Det tillader os at koge den vigtigste EU-information ned for vores aktører, så de kan tilgå den nyeste og mest relevante viden om EU inden for lige netop det af vores fem fagområder, som har størst interesse.

På siden her kan du dykke ned i vores webinar-univers, som vi løbende opdaterer.

Revideret 21-04-2021