Region Midtjylland indgik i 2003 et strategisk partnerskab med Shanghai. Samarbejdet med én af verdens største og mest innovative byer er med til at styrke Region Midtjyllands internationale profil til gavn for regionens borgere, institutioner og organisationer. Region Midtjylland har gennem tiden skabt en solid platform for videndeling mellem Danmark og Kina samt et bredt netværk til relevante myndigheder og beslutningstagere i Shanghai. Det nuværende samarbejde sker især inden for fire områder: sundhed, kultur, uddannelse samt forskning og innovation. 

Sundhed

Region Midtjylland modtager løbende delegationer fra Shanghai, som besøger regionen for at hente inspiration og erfaring inden for bl.a. løsninger i pleje- og sundhedssektoren. Region Midtjylland havde bl.a. besøg af direktøren for Shanghai Health and Family Planning Commission, Wu Jinglei, i 2018, samt vicedirektøren for Shanghai Civil Affairs Commission, Mei Zhe, i 2019. Derudover samarbejder Region Midtjylland og VIA University College med Huangpu distriktet i Shanghai.

Kultur

Samarbejdsaftalen med Shanghai indeholder også udveksling på kulturområdet og Region Midtjylland støtter op om flere dansk-kinesiske kulturelle aktiviteter i regionen, bl.a. "65 years of Diplomatic Relations between Denmark and China" afholdt i 2015 og "China-Denmark Cities and Regions Forum" afholdt i 2018 i Aarhus. Derudover støtter Region Midtjylland op omkring samarbejdet mellem Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro og Shanghai Theatre Academy.

Uddannelse

Region Midtjyllands uddannelsespolitik har bl.a. internationalisering som fokusområde og igennem det strategiske samarbejde med Shanghai støtter Region Midtjylland op om uddannelsesinstitutioners samarbejde med kinesiske partnere som dækker både gymnasier, erhvervsakademier og universiteter. I den forbindelse havde Region Midtjylland bl.a. besøg af Shanghais viceborgmester for uddannelse, Chen Qun, i 2019.

Forskning og innovation

Region Midtjylland støtter regionens vidensinstitutioner i deres Kina-rettede arbejde bl.a. ved at skabe platforme for samarbejde med kinesiske partnere. I perioden 2011-2018 udviklede Region Midtjylland Midtnet Kina programmet, som skabte 15 innovationssamarbejder målrettet det kinesiske marked. Desuden støtter Region Midtjylland op omkring Aarhus Kommunes samarbejdsaftale med Pudong distriktet i Shanghai.

Mere information

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i at høre mere om samarbejdet eller hvis din organisation gerne vil have besøg af kommende delegationer.