2020
Finansloven for 2021 vedtages den 6. december med en aftale om, at der afsættes 630 mio. kroner over fem år til en "fase 1" af oprensning af generationsforureninger.
(I denne fase drejer det sig om oprensning af Høfde 42 og Cheminovas gamle fabriksgrund i Region Midtjylland samt Himmark Strand, Kærgård Klitplantage og det tidl. Grindstedværket i Region Syddanmark. Herudover har Region Hovedstaden fire grunde i fase 1 - tre af dem til nærmere undersøgelse samt Collstrup-grunden, hvor der skal laves midlertidige afværgeløsninger.)
2019
Der indgås en politisk aftale, som betyder, at Region Midtjylland har 50 mio. kroner til det indledende arbejde ift. oprensning af generationsforureningerne på Harboøre Tange.
2018-2019
Region Midtjylland udfører en forureningsundersøgelse, der kortlægger omfang og udbredelse af forurening på den gamle fabriksgrund. Der er estimeret 15 tons pesticider og seks tons kviksølv på grunden. Nogle områder er meget forurenet, og der er udbredt forurening i overfladejorden på hele grunden.
2014
De områder, der er omfattet af offentlig indsats, i jordforureningsloven ændres. Region Midtjylland vurderer, at Cheminovas gamle fabriksgrund er omfattet af offentlig indsats overfor overfladevand.
2011
Tilsynsmyndigheden overdrages til Region Midtjylland. Det betyder, at regionen i dag har tilsynet med FMC Site Rønlands (tidl. Cheminova) afværgeindsats på grunden.
2006
Ringkjøbing Amt kortlægger den gamle fabriksgrund efter jordforureningsloven på vidensniveau 2 (konstateret forurening).
1997
Nogle "hotspot områder" (stærkt forurenede områder) er fjernet, men andre får lov at, ligge da det ikke er muligt at komme af med jorden i danmark.
1989
Der udføres undersøgelser på de sidste "hotspot-områder".
1986
Der udføres en række undersøgelser i 1980'erne. I 1986 beskrives en række "hotspot-områder" (stærkt forurenede områder).
1982
Cheminovas afværge på den gamle fabriksgrund etableres. Afværgen består af oppumpning og rensning af forurenet grundvand. Oppumpningen skal forhindre udsivning af forurenet vand til Nissum Bredning.
1980'erne
Der udføres en række fauna og sediment undersøgelser i Nissum Bredning. Undersøgelserne dokumenterer at fjorden er påvirket af forureningen fra den gamle fabriksgrund.
1981
Det vurderes af Miljøstyrelsen, at den årlige udsivning fra den gamle fabriksgrund til Nissum Bredning er på mindst tre tons kemikalier. Ydermere findes der på grunden en markant forurening med kviksølv.
1967
Området besigtiges af amtslægen og politiet på grund af klager og nedgravning af giftigt affald mv.
1962
Nedbrydningen af fabrikken er forgået over perioden 1960-1962. Den gamle fabriksgrund dækkes med jord.
1961
Cheminova indstiller produktionen på den gamle fabrik og al produktion er flyttet til Cheminovas nye bygninger på Rønland nord for den gamle fabriksgrund.
1958
Der kommer stigende opmærksomhed på en potentiel forurening. Lokale klager over lugt og afsmag i fisk.
1953
Cheminova flytter deres fabrik fra Måløv nordvest for København til Harboøre Tange.