Kampen om Landsbyprisen 2020 spidser til.

Tidligere i februar fremlagde de fem finalister til Landsbyprisen 2020 for den ekspertjury, som indstiller deres bud på en vinder til regionsrådet. Finalisterne er udvalgt af juryen på baggrund af syv kriterier.

Regionsrådet træffer endelig beslutning om vinderen af Landsbyprisen i slutningen af marts. De fem landsbyer, der endnu er i betragtning er: Bøvlingbjerg, Gylling, Hald, Landsbyklyngen Langhøj og Stauning.

Juryen til Landsbyprisen 2020 består udover chefkonsulent Karsten Bækgaard fra Region Midtjylland af Annette Aagaard Thuesen, Syddansk Universitet , Helle Nørgaard, Aalborg Universitet i København, Connie Mark Skovbjerg, Sønderborg Kommune, Helle Lyngbak fra Hjørring Kommune og ekspert i bæredygtighed Ole Sommer Bach fra Randers Regnskov.

Læs mere om alle kandidaterne

Region Midtjylland har siden 2009 fejret positiv og bæredygtig udvikling i landdistrikterne med Landsbyprisen på 150.000 kroner. Processen med at finde årets modtager af Region Midtjyllands landsbypris er nu i fuld gang.

Få overblik over alle de oprindeligt 13 kandidater til Landsbyprisen2020 og læs mere om, hvorfor de alle fortjener hæder og ære, ved at klikke på billedet herunder:

Tryk her for at læse mere om de i alt 13 kandidater til Landsbyprisen 2020

Kriterier for Landsbyprisen 2020

 

  1. Landsbyens fysiske miljø er attraktivt, og der er god adgang til natur
  2. Landsbyen arbejder med indsatser og aktiviteter der understøtter en bæredygtig udvikling.
  3. Landsbyens udvikling tager udgangspunkt i de særlige stedbundne ressourcer og potentialer
  4. Landsbyens borgere, foreninger og erhvervsliv har inden for de seneste 3-5 år medvirket aktivt til at planlægge landsbyens og områdets udvikling
  5. Landsbyen har udsyn og deltager i samarbejder og netværk, eksempelvis om fælles projekter, faciliteter og arrangementer.
  6. Landsbyen har aktive fællesskaber og frivillige, som understøtter et godt og inddragende socialt og kulturelt miljø.
  7. Generel vurdering af landsbyen og dens udviklingsaktiviteter