Er du samfundsformer?

Er du mellem 18 og 25 år? Drømmer du om at være med til at forme og forandre dit samfund? Vil du lære, hvordan du får din idé på dagsordenen? Vil du have indflydelse på politik? Brænder du for at gøre en forskel i Midtjylland?

Så får du nu muligheden for at komme helt ind i maskinrummet og påvirke det politiske arbejde i regionen. Du er med til at sætte dagsordenen, og emnerne kan omhandle alt fra klima og miljø, til kultur, uddannelse og sundhed.

Lyder det som noget for dig? Så klik her og fortæl os hvorfor.
Ansøgningsfristen er den 1. august 2021.

👉 ANSØG NU

streg.png

SAMFUNDSFORMERNE - kort fortalt

En samfundsformer er én der er med til at forme samfundet. Vi leder efter 38 unge mennesker med lysten til at lære netop det. Derfor inviterer vi på en dannelsesrejse, og vi håber, du vil med.

Dannelsesrejsen er startskuddet. På 72 timer bliver I rystet sammen som gruppe, og I får viden om og praktiske værktøjer, I kan bruge fremadrettet. Vi blandt andet skal arbejde med:

  • Hvordan man sætter en dagsorden i den offentlige debat.
  • Hvordan man får noget på en dagsorden som folkevalgte kan beslutte.
  • Hvordan offentligt støttede initiativer finansieres.

Gennem både teori og praksis lærer du at forstå og bidrage til det politiske arbejde. Vi præsenterer dig for en værktøjskasse, og vi vil gøre dig klogere på, hvordan man sætter et forslag på dagsordenen og får indflydelse på aktiviteter og initiativer i samfundet.

Du bliver automatisk en del af alumnenetværket SAMFUNDSFORMERNE. Alumnen vokser med 38 unge mennesker år for år, og består både af nuværende og tidligere samfundsformere. Hvert år inviteres du til årsmøder for at bevare de stærke kontakter til de øvrige samfundsformere.

Som samfundsformer inviteres du til at deltage i paneler, digitale og fysiske workshops, webinarer, spørgeskemaer og udvikling af konkrete løsninger, der kan præge beslutningerne i regionsrådet. Vi håber, du vil deltage i idéprocesser, hvor der skal knækkes nødder her og nu, men hvad der ellers skal på dagsordenen er op til dig og de øvrige samfundsformere.

Du får serveretten til at invitere regionens politikere til møder, og sætte emner på dagsordenen, som du synes er spændende.

Eksempler på aktiviteter:

  • Innovationssprint der forbedrer hverdagen i Midtjylland
  • Debat og politikformulering i samarbejde med beslutningstagere fra politik, viden, erhvervslivet
  • Udarbejdelse af magasin med SAMFUNDSFORMERNEs fremtidsvisioner
  • Sociale aktiviteter og festivaler arrangeret af SAMFUNDSFORMERNE

Læs mere om SAMFUNDSFORMERNE her >>

Se køreplanen for vores rundtur i Midtjylland her >>

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

streg.png

Du får:

→ 72 timers dannelsesrejse den 19.-22. august 2021.

→ Værktøjer til hvordan du kan bidrage til at forme samfundet og sætte emner på den politiske dagsorden.

→ Mulighed for at præge beslutninger i regionsrådet, og at sætte nyt perspektiv på aktuelle sager.

→ Serveretten til at invitere regionens politikere til møder, og sætte emner på dagsordenen, som du synes er spændende.

→ Invitationer til at deltage i idéprocesser, paneler, workshops, webinarer mv., der kan præge dagsordener og beslutninger i Region Midtjylland.

→ Et netværk med 38 unge mennesker på tværs af regionen, og en plads i et alumnenetværk af nuværende og tidligere samfundsformere, så I kan drage nytte af og inspirere hinanden

Hvornår

19-08-2021 kl. 09:00 - 22-08-2021 kl. 16:00

Ansøgningsfrist

01-08-2021

Link til ansøgning

Klik her

Kontaktperson

Michael Philip Poulsen

Mette Boel