HMU tog orienteringen til efterretning.
Der er enighed om, at det er væsentligt at have en god dialog og udnytte muligheden for at drøfte udfordringer og forandringer igennem TR- og MED-systemet, herunder den direkte kontakt mellem ledere og TR.
▪ ▫ ▪
Ann-Britt Wetche oplyste, at Socialtilsynet umiddelbart inden sommerferien meddelte, at tilsynet ville trække godkendelsen af SBU tilbage, idet en enkelt afdeling ikke har levet op til forpligtelserne. Dette ville betyde, at 140 børn og ca. 600 medarbejdere skulle flyttes og omplaceres. PSL besluttede derfor at anke afgørelsen.
Efter sommerferien var der et nyt møde med Socialtilsynet, og her ændrer tilsynet afgørelsen til, at Skovhuset skal lukkes, men at tilbuddet godt kan genopstå som en ny afdeling med en ny ledelse.
Socialtilsynet har udover Skovhuset også haft fokus på afdelingerne Ulriksdal, Dalstrup og Møllebækken i SBU.
Områdechefen hos SBU ønskede af forskellige årsager ikke at fortsætte i stillingen. PSL var derfor nødt til at træffe en hurtig beslutning, da tilsynet forlanger, at der skal være en områdechef. Ann-Britt Wetche var således leder for specialområdet i 3 dage, men dette var ikke holdbart, idet tilsynet forlanger at der skal være nærledelse.
Gaby Juhl, områdechef for IKH, tiltrådte derfor med få timers varsel som konstitueret områdechef. Gaby Juhl starter efter planen på IKH igen den 1. marts 2019.
Gaby Juhl har siden konstitueringen arbejdet intenst med udfordringerne i SBU. Som en hjælp til SBU er afdelingsleder Janni Martinussen midlertidigt flyttet fra SVO til SBU. Endvidere er der flyttet en afdelingsleder fra SAU til Skovhuset.
Medarbejdersiden spørger om TR- og MED-systemet har været inddraget, og der er orienteret på HMU og til SBU's TR og LMU.
Som det fremgår var der ikke tidsmæssigt mulighed for en dialog, men den har været prioriteret efterfølgende. Der har således været dialog i LMU i SBU, ligesom afdelingslederne er blevet klædt på til at tage dialogen.
Socialtilsynet fungerer nærmest som et ledelsessystem "ved siden af" regionens ledelsessystem. Det indebærer, at det skal gå hurtigt en gang imellem, og det vil derfor også udfordre ledelsessystemet, herunder muligheden for at inddrage MED-systemet, når afgørelserne træffes så hurtigt.
Medarbejdersiden havde forståelse for, at processen skulle gå hurtigt, men der er ønske om en bedre orientering, når en områdechef forlader et område med kort varsel for at blive konstitueret i et andet område.
Aktualiseret af de igangværende overvejelser i Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) om at flytte administrationen østpå, blev der spurgt fra medarbejdersiden, om der er en bevægelse i gang med at flytte den administrative ledelse af specialområderne til Østjylland.
Ann-Britt Wetche oplyste, at det er der ikke, ligesom der heller ikke er overvejelser i gang om at lave en centerstruktur. Seks administrative enheder ligger i Aarhus-området, idet hovedparten af institutionerne ligger i det midtjydske og i Østjylland.
SUA ønsker nye lokaler til bl.a. undervisning. Specialområdet er derfor ved at undersøge, om der findes egnede administrationslokaler i Viborg eller Aarhus.