Vagtlægekonsultation for døve og hørehæmmede

Døve og hørehæmmede kan kontakte lægevagten i Region Midtjylland via  chatfunktion for døve og hørehæmmede. (link: lvchat.rm.dk)

Chatfunktionen er kun tilgængelig i lægevagtens åbningstid: 

  • Hverdage (mandag til fredag): 16.00-08.00
  • Grundlovsdag, juleaftensdag, nytårsaftensdag, lørdage og søn- og helligdage: 00.00-24.00

Siden kan tilgås via pc, tablet og smartphone.

Hvis døvechatten mod forventning er ude af drift skal lægevagten kontaktes via telefonen. Vi beklager for de gener det eventuelt måtte medfører

OBS: I øjeblikket virker funktionen desværre ikke på Internet Explorer. Der arbejdes på at finde en løsning på problemet.

Vejledning: Sådan bruger du vagtlægekonsultationen

Kontakt til 112 for døve og hørehæmmede

Hvis du er døv, høre- og/eller talehæmmet og har brug for akut hjælp, kan du sende en sms direkte til alarmcentralen på 112. Nummeret et fortroligt for at forhindre misbrug, og vi kan derfor ikke offentliggøre det. Døve kan henvende sig til Danske Døves Landsforbund for at få udleveret nummeret.

Døvblevne, svært hørehæmmede eller talehæmmede kan henvende sig på det lokale høreinstitut. Hvis et høreinstitut ikke ligger inde med nummeret, kan instituttet henvende sig til Rigspolitiets på alarm@112politi.dk og få det udleveret.

Hvis du får brug for at sende en sms til alarmcentralen, skal der stå, hvem du er, hvad der er sket, og hvor det er sket. Så vurderer alarmcentralens personale på sædvanlig vis, hvilken hjælp der er brug for.

Det er Rigspolitiet og bl.a. Danske Døves Landsforbund og Høreforeningen, som har indledt et samarbejde om sms-servicen.

Læs mere om sms til 112 på Politiets hjemmeside