Systemet, der består af Infrastrukturen og Løsningerne, skal følge disse principper:
P1. Fleksibilitet i de telemedicinske løsninger, så forskellig implementering af telemedicin i organisationerne understøttes.
Systemet skal understøtte, at det er muligt at opsætte brug af telemedicinske løsninger forskelligt i organisationerne.
P2. Individualisering i de telemedicinske løsninger, så de kan tilpasses den enkelte borger og medarbejder.
Systemet skal understøtte, at det er muligt at tilpasse data til borgeren og medarbejderen, fx individuelle Grænseværdier for målinger eller hvornår der ønskes adviseringer / kvitteringer på indsendte / manglende målinger.
P3. Der etableres smalle telemedicinske løsninger, der fokuserer på kliniske specialer, og dermed kan være hurtigere og billigere at etablere.
Systemet skal i videst mulige omfang rumme, eller kunne videreudvikles til at rumme, al funktionalitet, der er fælles for telemedicinske løsninger.
P4. Understøttelse af borgerens egne enheder.
Systemet skal understøtte, at Løsninger har frit valg i forhold til at vælge enheder til brug af borgeren. Dette påvirker den valgte sikkerhedsmodel.
P5. Mindre elleringen dobbeltregistrering i medarbejdernes it-systemer (f.eks. fagsystemer samt telemedicinsk løsning).
Systemet skal understøtte, at data kun registreres ét sted, og at eksisterende journaler og systemer anvendes til denne registrering. Dette bevirker, at det skal være muligt for Systemet, at tilgå de registrerede data, hvis de skal vises i en af løsningerne.
P6. Bedredeling af dataom borgere mellem sektorer.
Systemet skal understøtte opsamling af samtykke for den datadeling (og brug), der ikke hører under sundhedsloven. Systemet skal understøtte anvendelsen af sundhedsvæsenets samtykkeregister, i den udstrækning dette kan lade sig gøre.
P7. Automatisering af aktiviteter, fx kvitteringer eller adviseringer til forskellige aktører.
Systemet skal understøtte, at forretningsrelevante hændelser og kvitteringer automatisk dannes, således at automatiserede aktiviteter kan realiseres.
P8. Opgaveglidningmellem medarbejdere understøttes via kommunikation mellem medarbejdere.
Systemet skal understøtte tværsektoriel kommunikation ved brug af nationale standarder og services, såvel som ved brug af interne kommunikationsfaciliteter, hvor det er muligt for medarbejdere at kommunikere vha. deres løsninger, samt muligt at sikre modtagelsen af vigtige informationer. Systemet skal sikre, at det er muligt at kommunikere med anvendere af andre fagsystemer / telemedicinske økosystemer, og at dette sker efter gældende nationale retningslinjer.
P9. Understøttelse af dialog mellem borger og sundhedsfaglig, samt mellem sundhedsfaglige.
Systemet skal understøtte, at der kan afholdes en dialog (f.eks. som asynkron kommunikation) mellem en borger og en sundhedsfaglig. Dialogen skal kunne understøttes på tværs af forskellige løsninger til borgere og medarbejdere, samt mellem løsninger til medarbejdere.