7. april 2021: Nu kan du afvikle videokonsultationer gennem Citrix
En opgradering af videoløsningen i Region Midtjylland betyder, at det bliver nemmere, at afholde videokonsultationer med patienter. Som kliniker skal du ikke længere kopiere linket over i en browser uden om Citrix – du skal blot klikke direkte på videolinket i Bookplan.
Nyt i Bookplan:
- Du får som kliniker besked på Afviklingslisten, når patienten er mødt
- Du starter videorummet med ét klik på videoikonet i Afviklingslisten
- Afviklingsstatus ændres nu til 'Besøg start'
- Videokonsultationen afvikles i en browser i Citrix
- Det er nu også muligt, at holde almindelige videomøder i en browser i Citrix.
4. juli 2019: De tre landsdele i VestDanmark står sammen om at give borgere med KOL en telemedicinsk IT løsning i eget hjem. Fordelen er større tryghed, øget sygdomsindsigt og færre sygehusbesøg.
Borgerløsningen skal sikre, at borgere med KOL, kan sende målinger sikkert til det sundhedspersonale, som skal modtage og vurdere data. Målingerne består af iltmætning i blodet, puls og vægt og foretages af borgeren i eget hjem.
Hjemmemonitorering gør det nemmere for borgere med KOL at tage aktiv del i egen behandling. Det medfører større tryghed såvel som færre hospitalsindlæggelser. Følgeforskning har desuden vist, at der er stor brugertilfredshed, kliniske forbedringer og en samfundsøkonomisk gevinst ved at tilbyde borgere med KOL denne form for telemedicin.
Den nyindkøbte IT løsning skal bruges både på hospitaler og i kommuner. Samarbejdet om én fælles telemedicinsk IT løsning vil sikre sammenhæng i patientforløb på tværs af sektorer, idet både sygehus og kommune får mulighed for at se de data, som borgeren sender via borgerløsningen.
Det bliver således CGI Danmark, som leverer borgerløsningen såvel som medarbejderløsningen. De integrerer begge til en telemedicinsk infrastruktur for hele landet, som er under udvikling. Der forventes, at løsningerne er klar til fuld drift sommeren 2020.
10/4-2019: Kan man udvikle en telemedicinsk prototype på én dag?
Digital nytænkning var i fokus, da 240 deltagere og 12 virksomheder og institutioner mødtes på Center for Telemedicins konference i marts. Tryg behandling over afstand var på plakaten sammen med nye veje til at inddrage patienter og nye vaner for personalet.
På dagens minihackathon dystede 30 it-udviklere og grafiske historiefortællere også om at lave den bedste digitale prototype til børn og unge med kronisk forstoppelse. I vinder app'en tele-poop kunne barnet vælge en avatar, som gør det sjovt og let at registrere sundhedsdata og få bedre vaner. Fotogenkendelse og augmented reality var også tænkt ind. Der blev sat spot på hurtig udvikling til gavn for patienter og personale. Læs mere om miniHACKATHON og prototyperne
5/3-2019: Pressemeddelelse
52 kommuner og tre regioner i stærkt samarbejde, der skal komme KOL-patienter til gode.
Vestdanmark etablerer et stærkt samarbejde om indkøb af en
telemedicinsk it-løsning, der på sigt skal gøre livet lettere for patienter med
KOL og sikre tryghed og sammenhæng.
23/2-2018 Afdelingen for Kvindesygdomme og fødsler på Aarhus Universitetshospital, Region Midtjylland er nomineret til Digitaliseringsprisen i kategorien Implementeringsprisen for indsatsen omkring telemedicin til gravide med komplikationer.
Læs mere om projektet og se en kort film

08/12-17: Bliv praktikant hos Center for Telemedicin - start januar/februar 2018
Vil du vurdere et evalueringskoncept om spørgeskemaer til patienter i sundhedsvæsenet?
Læs praktikopslaget her
05/07-17: Udbud i Empattics projektet
Vil din virksomhed udbyde og teste innovative it-løsninger til patienter med kroniske sygdomme?
Så er der mulighed for at deltage i prækommercielt udbud om et it-værktøj, der skal understøtte borgere med KOL, diabetes og hjerteinsufficiens. Målet er at borgerne bliver bedre til at mestre egen sygdom.
Vigtige deadlines
- Deadline for spørgsmål er 4. august 2017
- Deadline for virksomhedernes svar på udbud er 5. september 2017
- Start på første fase er 1. november 2017
Her er empattics udbuddet publiceret
Læs mere på Empattics hjemmeside
12/06-17: Præcisering af nyhed fra 28/3 om test CPR-numre
De nye test CPR-numre fra MedCom, som vi omtalte i vores nyhed den 28/3, er IKKE beregnet til test i driftssystemer som fx Labka eller RIS/PACS, der har integrationer til Midt EPJ.
Test CPR-numrene er udelukkende beregnet til at teste telemedicinske integrationer op mod nationale systemer som fx KIH databasen og sundhed.dk.
Har du som it-udvikler eller bruger behov for at teste systemsammenhæng mellem telemedicinske løsninger og de regionale driftssystemer, skal du følge de vanlige forretningsgange og henvende dig til dit hospitals kundeansvarlige. Ansatte i regionen kan se en liste over de kundeansvarlige her:
28/03-17: Ny officiel liste med test CPR-numre
MedCom har i samarbejde med CPR-kontoret udarbejdet en liste over nye test CPR-numre med fiktive data. Disse skal fremover anvendes til test i produktionsmiljøer.
Hent MedComs skrivelse om de nye test-CPR numre
Gå til listen over test CPR-numre
01/12-16: Stor opbakning til konference om telemedicin
30. november holdt Center for Telemedicin konferencen Telemedicin og forandringer. Det centrale budskab var, at det er vigtigt at optimere arbejdsgange, før man har fokus på det tekniske. Salen var fyldt til bristepunktet, og dagen bød både på faglige oplæg og muligheden for at besøge 13 stande med demonstration af telemedicinske løsninger både fra region og kommuner i Midtjylland. Hjernemadsen rundede dagen festligt af og salen kvittere med gode grin.
Hent materiale fra konferencen Telemedicin og Forandringer
2/12-16: Udbud på infrastruktur til telesundhed sættes i bero
Region Midtjylland har valgt at sætte udbuddet på en infrastruktur til telesundhed i bero. I forbindelse med udrulning af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL, pågår der pt. en national dialog omkring infrastruktur. For at sikre sammenhæng mellem de nationale beslutninger og det regionale initiativ, har vi sat udbuddet i bero.
Følg med i infrastrukturprojektet her
Okt. 2016: God nyhed til borgere med blødersygdomme.
Danmarks Bløderforening har i samarbejde med bløderafdelinger på Skejby Sygehus og Rigshospitalet samt de to regioners telemedicinske centre arbejdet med telemedicin til blødere i et forprojekt.
Projektet har nu fået tildelt 2 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsen til at udvikle værktøjer til beslutningsstøtte i bløderbehandling. Hovedkonklusionerne i den økonomiske potentiale-analyse peger på, at der er en akkumuleret økonomisk gevinst på ca. 12 mio. kr. over en femårig periode ved at understøtte bløderbehandlingen med digitale løsninger, nye arbejdsgange og en ny organisering.
Læs mere om projektet på Danmarks Bløderforenings hjemmeside
Okt. 2016: EU Projektet Empattics projektet inviterer til åben dialog med virksomheder forud for udbud.
Vi vil gerne bringe dig og dine ideer i spil og tættere på markedet. Derfor inviterer vi til en åben dialog med interesserede virksomheder den 9/11-2016 i København.
Læs mere om empattics
Sept. 2014: OptimumIT har samlet erfaringer fra tre af regionens telemedicinske løsninger, der opsamler helbredsdata fra hjemmemonitorering som forberedelse til udbud på en platform til telemedicin.
Nyheder fra Fælles Servicecenter
Følg også med i seneste nyt fra Fælles Servicecenter