Arkitekturforløbet fokuserer på den tekniske side og på at tilpasse den kommende løsning til en telemedicinsk infrastruktur.

Sikker indpakning og sikre servere

Der er i projektet arbejdet målrettet på at sikre, at de bagvedliggende ender for mobilapp til patienter og webapplikation til klinikere bliver bundet sammen, så pilottesten kan afvikles i et sikkert miljø og kan foregå med rigtige patienter og klinikere.

Som det første projekt i regionen prøvekøres bløderapp'en i en infrastruktur (Dynamisk Infrastruktur for Applikationer og Services - DIAS), som er udviklet i samarbejde med virksomheden KvalitetsIT.

Det betyder, at data i løsningen får en sikker indpakning og opbevares på sikre servere i Region Midtjylland. DIAS er baseret på genanvendelige microservices og bygger på principper, så løsningen kan spille sammen med den kommende nationale infrastruktur til telemedicin og med services på den nationale serviceplatform (NSP).

Forbereder CE-mærkning

Virksomheden Journl, der har udviklet patientapp'en, arbejder desuden målrettet på en strategi for CE-mærkning af løsningen. Strategien beskriver Intendet Use og en risikoanalyse, der identificerer nødvendige tiltag, der skal på plads før løsningen kan tages i brug i ordinær drift.

I første omgang tilstræbes CE-mærkning i klasse 1A- Der vil efterfølende blive arbejdet målrettet på en certificering i klasse 2A, som kan sammenlignes lidt med en ISO-certificering.