Statsministeren bakkede i sin tale til Folketingets åbning 2009 op om Regionsrådets tidligere beslutninger. Byggeriet bliver Vestjyllands største

Et nyt og moderne Vestjysk hospital ligger bedst i Gødstrup, nordvest for Herning. Bag den endelige placering står blandt andre faglige organisationer, rådgivende ingeniører, flertallet i Regionsrådet og - fra i dag også - Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Regeringen.

- Jeg er glad for at Cowis dokumentation også har gjort indtryk på Regeringen. Glad for at vi snart kan gå i gang med at bygge den bedst mulige moderne hospitalsløsning til Vestjyderne.

Glad på vegne af patienterne, fagligheden og forskningen. Men jeg er også meget opmærksom på, at den til tider rå debat om hospitalets placering har sat sine spor i det Vestjyske, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Historisk investering i Vestjylland

Hospitalsbyggeriet i Gødstrup kan begynde om cirka to et halvt år og ventes fra byggestart at vare omkring syv år afhængigt at økonomien i projektet, kompleksiteten og hospitalets endelige størrelse.

- Men det er i hvert fald sikkert, at der kommer arbejdspladser ud af den her meget store investering i Vestjylland, vurderer Bent Hansen.

- Hospitalsbyggeriet i Gødstrup bliver de næste mange år et stærkt lokomotiv, som både erhverv og arbejdskraft kan hægte sig på. Det vi står med her, er faktisk historiens største enkeltinvestering i Vestjylland. I det der bliver kaldt krisetider må man sige, at der her er tale om regional udvikling, der er til at tage at føle på, siger Bent Hansen.

Region Midtjylland og Herning er klar med køreplan

Regeringens punktum i spørgsmålet om placeringen af hospitalet, er også begyndelsen på en lang række forberedelser til byggeriet. Når det lov -, og planlægningsmæssige grundlag er på plads skal der for eksempel tages kontakt til berørte lodsejere i området og der skal laves en plan for det eksisterende hospital i Herning midtby.