17.06.2019

Det var en veloplagt og smilende Kronprinsesse, der mandag den 17. juni besøgte det nye familiehus på Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Hun gav sig særlig god tid til at hilse på alle de fremmødte børn og patienter, der tog imod hende foran huset.

Læs også om H.K.K. Kronprinsessens besøg på Aarhus Universitetshospital

Himlen var blå og solen skinnede om kap med Hendes Kongelige Højhed Kronprisessen under besøget i TrygFondens Familiehus. Både patienter og personale havde taget plads foran huset for at se, når kronebilen ankom. Børn og andre borgere var også mødt talstærkt op.

- Rigtig hjertelig velkommen til TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter, lød det fra oversygeplejerske Bente Dam fra centerledelsen på Hammel Neurocenter.

Udover Bente Dam blev H.K.H. Kronprinsessen budt velkommen af hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen og underdirektør Trine Heidemann fra TrygFonden.

Familierne ventede i spænding

Inde i familiehuset ventede forældre og søskende til de indlagte børn i spænding. De havde taget plads i familiehusets fælleskøkken. Her holdt regionsrådsformand Anders Kühnau en kort tale, og efterfølgende ventede der Kronprinsessen et møde med en tidligere patient i en af husets otte lejligheder.

- Vi ses igen om lidt, lød det fra Kronprinsessen til familierne, da hun gik fra fælleskøkkenet til lejligheden.

I lejligheden mødte hun 7-årige Albert Ninn Stentebjerg, der for nylig er blevet udskrevet fra Hammel Neurocenter. Kronprinsessen hilste på både ham og hans familie i den lejlighed, hvor familien har været indlogeret under indlæggelsen. Her fortalte familien om Alberts indlæggelsesforløb, og hvordan det har været at bo i familiehuset.

Mødet med frivillige, terapihund og hospitalsklovn

Efter seancen i lejligheden blev H.K.H. Kronprinsessen vist tilbage til fælleskøkkenet, hvor hun fik en snak med to frivillige fra huset – henholdsvis frivilligkoordinator Eike Farmann Nielsen og frivillig Jette Marianne Madsen. De to fortalte om, hvordan det er at arbejde i huset som frivillig, og hvordan de som frivillige kan støtte de indlogerede familier i den svære tid, mens deres barn er indlagt på neurocentret efter at have fået en hjerneskade.

Næste stop på ruten var et besøg på sengeafsnittet på neurocentret, hvor børn og unge er indlagt. Men på vejen dertil stoppede H.K.H. Kronprinsessen op for at klappe og hilse på terapihunden Gaia med dens ejer Anne Bjerre og hospitalsklovnen Luna Smil, der ventede ved indgangen til neurocentret.

- Her har du en "blomst" fra mig, lød det fra hospitalsklovnen, der på sin særlige fjollede facon overrakte en vindmølle på en stang til Kronprinsessen.

H.K.H. Kronprinsessen tog imod "blomsten" og kvitterede med både grin og smil.

Et godt og spændende besøg

Før Kronprinsessen forlod neurocentret, takkede hun for besøget og sagde, at det havde været et rigtig godt og spændende besøg.

Oversygeplejerske Bente Dam fra centerledelsen på Hammel Neurocenter fulgte Kronprinsessen undervejs i hele besøget.

- Det var tydeligt at mærke Kronprinsessens store interesse for børn og unge. Det har været en fornøjelse at have besøg af hende. Og det er samtidig en stor anerkendelse af vores personale, der hver dag knokler med at genoptræne folk med en erhvervet hjerneskade, lød det fra Bente Dam, mens Kronebilen lige så stille kørte afsted og forlod matriklen igen.

Foto

Foto kan frit benyttes til omtale af indholdet i dette pressetip mod kreditering af fotograf Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt: https://www.dropbox.com/sh/bu5novtwgqytnvn/AAAjtELoNYisgZC92_NEeM4Aa?dl=0