21.05.2015

Det bliver den anerkendte danske kunstner Tal R, der kommer til at stå for udsmykningen af fællesarealerne i Nyt Psykiatrisk Center på Det Nye Universitetshospital (DNU) i Aarhus. 

Tal R er blevet udvalgt i et felt af i alt tre deltagende kunstnere i en skitsekonkurrence, som Region Midtjylland og bygherren KPC havde udskrevet. Forslaget kombinerer nyt og gammelt ved, at Tal R tager afsæt i patientkunst fra psykiatriens nuværende afdelinger i Risskov. 

Udvalgte patientværker og -genstande fra Museum Ovartaci skal udstilles i glasvitriner, mens Tal Rs egne malede fortolkninger skal pryde væggene. Som et tredje element vil et særpræget møblement sno sig gennem hovedstrøget. 

- Det er godt tænkt, at patienternes kunst på den måde kommer til at leve videre i et nyt stort kunstværk, siger Gert Pilgaard Christensen, direktør for Psykiatri og Social, og formand for bedømmelsesudvalget. 

De to andre skitseforslag fra henholdsvis A Kassen og Tove Storch blev også vurderet til at være stærke kandidater. Forslaget fra Tal R var dog det mest gennemgribende projekt, både kunstnerisk og fysisk, vurderede bedømmelsesudvalget. 

Værket indvies sammen med resten af Nyt Psykiatrisk Center i 2019. 

Bedømmelsesudvalg

  • Gert Pilgaard Christensen, direktør, Psykiatri og Social (formand)
  • Peter Christophersen, direktør, KPC
  • Frank Skriver Mikkelsen, projektdirektør, DNU, Region Midtjylland
  • Erlend Høyersten, direktør, ARoS (ekstern fagdommer)

Flere oplysninger

  • Gert Pilgaard Christensen: tlf. 78 47 00 04.

Bilag_Dommerbetænkning_skitsekonkurrence_Nyt Psykiatrisk Center (pdf)