Ikke alene har de 24 Anna Amaliaer bebudet, at de agter at holde fast i hinandens nærvær og gode ideer, længe efter den regionale udviklingsplan er både lagt og vedtaget. Den historisk inspirerede tænketank har også sat sig for at få et personligt møde med regionens politikere. Kvinderne vil have ro og rum til at videregive de erfaringer som er høstet på forårets tesaloner i Region Midtjylland. Anna Amaliaerne og regionsrådet mødes mandag den 4. juni på herregården Løndal ved Brædstrup.

Ikke alene har de 24 Anna Amaliaer bebudet, at de agter at holde fast i hinandens nærvær og gode ideer, længe efter den regionale udviklingsplan er både lagt og vedtaget. Den historisk inspirerede tænketank har også sat sig for at få et personligt møde med regionens politikere.

Kvinderne vil have ro og rum til at videregive de erfaringer som er høstet på forårets tesaloner i Region Midtjylland. Anna Amaliaerne og regionsrådet mødes mandag den 4. juni på herregården Løndal ved Brædstrup.

Hvor meget skal arbejdsgiveren tage sig af? Smiler vi for lidt til hinanden?
Er folkeskolen stivnet? Overlever små sam-fund, hvis institutionerne bliver i området? Bliver vi lykkelige af flere motorveje? Ideerne til fremtiden har fra begyndelsen vist sig at være lige så mangeartede som regionens Anna Amaliaer er forskellige. En er f.eks. korrespondent, en er innovationschef, en er produktionsingeniør en museums-direktør – ingen ligner professionelt hinanden.

Tilfælles har de 24 kvinder opgaven med at opspore gode ideer til regionens fremtid. Den der ligger for enden af den lange bane. Den som først viser sig om måske 15 eller 20 år. Hvad skal der til for at midtjylland bliver landets foretrukne sted at bo og arbejde?


Vask gulv for travle medarbejdere

Bliver fremtidens medarbejdere for eksempel mere tilfredse med ”flexible benefits”? Det troede deltagerne på, da tekopperne for nylig klirrede i Herning.
- Mange travle medarbejdere vil sætte pris på rengøringshjælp til hjemmet. Andre ønsker aftensmad fra kantinen, som kan bringes med hjem til familien, mens andre igen hellere vil have mulighed for hjælp til praktiske gøremål i arbejdstiden, vurderer erhvervskvinde og forfatter Gitte Hornshøj fra Herning. For nylig var hun vært for en salon om balancen mellem arbejde og privatliv.


Politikerne skal ned i detaljen

Men er det rigtigt, at arbejdsgiverne får mere motiverede medarbejdere ud af at belønne dem efter helt individuelle behov? Og hvad kommer den slags relativt lavpraktiske ideer overhovedet regionsrådet ved?
- Igen og igen har vi lovet salonernes deltagere, at helhjertede ideer til Region Midtjyllands fremtid ikke fordamper, før de når politikernes ører. Politikerne er rådet - og Rådet bestemmer - det helt centrale i Anna Amalia projektet er bare, at de bestemmer på baggrund af borgernes tanker og ideer. Denne helt enestående demokratiske mulighed må vi ikke svigte og derfor er det så vigtig for os, at vi får et møde med rådets medlemmer, siger Mina Hardin Iranzad, Anna Amalia og udviklingschef i Servicecentret på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus.

62 saloner tilbage

I hundredvis er ideerne til regionens fremtid poppet op på salonerne rundt om i landsdelen. 53 saloner er afviklet – 62 er planlagt inden slutfløjtet nær Sankt Hansaften. Fredag den 22. juni bliver ideerne afleveret til regionsrådet. Men inden får Anna Amaliaerne lejlighed til at spørge politikerne, hvordan de hver især synes Region Midtjylland skal udvikle sig.


Flere oplysninger

 

Helle Mogensen, Journalist, Regional Udvikling, helle.mogensen@ru.rm.dk,
tlf. 2167 9593 / 8728 5082

Se også www.AnnaAmalia.dk

 Invitation til regionsrådsmedlemmerne

Herregården Løndal ved Brædstrup er privat bopæl for Anna Amalia Vibeke Riemer og hendes mand Lars Kolind. Herregården Løndal var også ramme, da de 24 kvinder første gang holdt tesalon med hinanden.

 

 

 


Herregården Løndal

Løndal Alle 1
8740 Brædstrup
Tlf. 7575 4104