03.04.08: Ud fra ønsket om at finde den bedst mulige løsning for brugere og pårørende har Århus Kommune og Region Midtjylland indgået aftale om, at Århus Kommune overtager fire institutioner på det sociale område.

Ud fra ønsket om at finde den bedst mulige løsning for brugere og pårørende har Århus Kommune og Region Midtjylland indgået aftale om, at Århus Kommune overtager fire institutioner på det sociale område.

Siden strukturreformens gennemførelse har en række sociale tilbud beliggende i Århus Kommune til bl.a. handicappede været drevet af Region Midtjylland. I følge de regler, der blev fastsat ved strukturreformen, har beliggenhedskommunen - dvs. Århus Kommune – mulighed for at overtage driften af disse institutioner.

Der har i går været afholdt et møde mellem Århus Kommune og Region Midtjylland med det formål at opnå en aftale om hvilke institutioner, der overtages.

På baggrund af de indkomme høringssvar fra alle involverede parter og drøftelser med Region Midtjylland ønsker Århus Kommune at overtage følgende fire institutioner:

• Rådgivningscentret (Århusafdelingen)
• Atriumhuset
• Tuestenhuse
• Center for Syn og Kommunikation

Følgende seks institutioner beliggende i Århus Kommune forbliver drevet af Region Midtjylland:

• Børn- og Ungecentret (Rehabilitering)
• Holmstrupgaard
• Høskoven
• Misbrugscenter Midtjylland
• Tale- og Høreinstituttet
• Fenrishus

Der vil nu blive fremsendt indstilling til Århus Byråd om overtagelsen.

Borgmester Nicolai Wammen udtaler:
- Vi har lyttet til høringssvarene og har på den baggrund fundet en løsning, der er den bedst mulige for brugere og pårørende. Der er tale om nogle af samfundets svageste mennesker, og vi har gjort os meget umage med at finde den rigtige løsning for de institutioner, der har været i spil. Det er jeg sikker på er lykkedes.

Sundheds- og omsorgsrådmand Dorthe Laustsen tilføjer:
- Jeg ser frem til, at vi i Århus nu skal overtage driften af de fire institutioner, og jeg er sikker på, at vi kan fortsætte det gode samarbejde med Region Midtjylland om de seks institutioner, der bliver i regionen. Vore forhandlinger med regionen har handlet om at sikre de bedst mulige forhold for institutionernes brugere, og det er lykkedes med denne aftale.

Også regionsrådsformand Bent Hansen hilser aftalen velkommen:
- Det har været vigtigt for Region Midtjylland at skabe ro omkring tilbuddene, både af hensyn til brugerne, de pårørende og medarbejderne. Derfor er jeg glad for, at vi med aftalen nu har en klar arbejdsdeling på det sociale område mellem Region Midtjylland og Århus Kommune frem til udgangen af 2009.

Overtagelsen af de fire institutioner sker med virkning fra 1. januar 2009.

Læs hele aftaleteksten

For yderligere oplysninger:
Region Midtjylland:
Bent Hansen (A), Regionsformand, tlf. 4031 3707 eller 8728 5810

Århus Kommune:
Nicolai Wammen (A), Borgmester, tlf. 89402101
Dorthe Laustsen (SF), rådmand, Sundhed & Omsorg, tlf. 8940 6500