Region Midtjylland går målrettet ind i kampen om regeringens byggemilliarder.

Link til prospekterne nederst på siden

Syv digre prospekter og et følgebrev ligger nu i ekspertudvalgets postkasse med Region Midtjylland som afsender.
Det ekspertudvalg, der er nedsat af regeringen til at vurdere byggeprojekterne fra de fem danske regioner og udpege hvilke hospitals-byggeprojekter, der skal have del i regeringens anlægskroner.

I alt beskriver materialet de syv større anlægsprojekter politikerne i Region Midtjylland mener er nødvendige, for at sikre et sundhedsvæsen i verdensklasse.

- Når jeg ser beskrivelsen af vores byggeprojekter bliver jeg ret stolt. De viser, at regionsrådet seriøst arbejder på at sikre også fremtidens patienter, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S) og tilføjer:

- Med byggeplanerne lever vi op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om, hvad der skal til for at sikre den bedste kvalitet i behandlingen, og dermed tryghed for patienterne.

Nødvendigt byggeri

Udover at opfylde de formelle krav, ekspertudvalget har sat til materialet, har Region Midtjylland givet en grundig beskrivelse af hvert byggeprojekt. Dels for at give ekspertudvalget en bedre mulighed for at sætte sig ind i byggeplanerne. Men også for at fremhæve projekterne i konkurrence med byggeplanerne i de andre regioner.

- Prospekterne viser, at vi har rigtig stærke argumenter for vores byggeplaner. Nybyggerierne er ikke blot nødvendige for, at vi kan leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Patientstrømmene er også allerede begyndt at ændre sig i overensstemmelse med vores planer. Og det giver problemer med pladsen på de hospitaler, politikerne har udset til at modtage de akutte patienter, siger Bent Hansen.

I alt er der tale om en anmodning om 21,8 milliarder kroner.
- Og det kan selvfølgelig virke lidt underligt, at vi midt i den værste sparerunde, jeg nogen sinde har oplevet, planlægger byggeri for milliarder. Men vi kan jo ikke stoppe planlægningen af det sundhedsvæsen, der skal sikre kvaliteten mange år frem, siger han.

Ekspertudvalget forventes at komme med en endelig udmelding om fordeling af pengene til februar 2009.

Baggrund
Materialet omfatter følgende syv byggeprojekter:


Flere oplysninger
Regionsrådsformand Bent Hansen (S), tlf. 8728 5010 / 4031 3707 / Bent.hansen@rr.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.