Århus Universitetshospital, Århus Sygehus bliver i dag, fredag den 12. december 2008, af nyhedsavisen Dagens Medicin kåret som landets bedste inden for ikke mindre end otte forskellige lægelige specialer.



Århus Universitetshospital, Århus Sygehus bliver i dag kåret som landets bedste inden for ikke mindre end otte forskellige lægelige specialer.


Det sker på baggrund af en stor undersøgelse, som nyhedsavisen Dagens Medicin har lavet i efteråret 2008 blandt alle danske hospitaler. Her udmærker Århus Sygehus sig ved at score toppoint, når det kommer til behandlingen inden for allergologi (allergi), dermato- og venerologi (hudsygdommme), geriatri (sygdomme hos ældre), lungemedicin, neurokirurgi (kirurgisk behandling af sygdomme i hoved og nervesystem), neurologi (medicinsk behandling af sygdomme i hoved og nervesystem), plastikkirurgi og reumatologi (sygdomme i led, muskler og bevægeapparat).

- Vi er meget glade for den flotte placering og stolte over, at Århus Sygehus vurderes til at være landets bedste inden for hele otte specialer. Men vi er også opmærksomme på, at andre specialer har andel i resultatet. Uden det tætte samarbejde med blandt andre laboratorier, radiologi og anæstesi og uden et velfungerende samarbejde på tværs på hele hospitalet kunne det ikke lade sig gøre. Derfor benytter hospitalsledelsen anledningen til at sige tak til alle ansatte for en flot indsats i 2008, siger hospitalsdirektør Ole Thomsen.

Vinderne er fundet ved hjælp af et særligt pointsystem baseret på data fra Sundhedsstyrelsen og en afstemning blandt over 1500 læger, sygeplejersker og andre med interesse for sygehusvæsnet.

Læs mere om vinderne på andre specialeområder og grundlaget for bedømmelserne på Dagens Medicin.

Flere oplysninger
Hospitalsdirektør Ole Thomsen, tlf. 8949 2331
Journalistpraktikant Fie Krøyer Dahl, tlf. 8949 3769

Fakta
Mere om specialer og afdelinger på sundhed.dk <BR>
Århus Universitetshospital, Århus Sygehus er Region Midtjyllands største hospital og et af de største i landet.. Hospitalet er en del af Århus Universitetshospital – et samarbejde mellem hospitalerne i Århus og Aalborg, Aarhus Universitet samt Region Midtjylland og Region Nordjylland. Århus Sygehus har ca. 6.200 ansatte og et budget på 2,5 mia. kr.