Over 100 forskningsadministratorer går sammen om at oprette en faglig forening, der skal styrke arbejdet med at forbedre vilkårene for forskningen. Ikke mindst rejse flere midler til forskning. Derfor stifter de Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA).



Over 100 forskningsadministratorer går sammen om at oprette en faglig forening, der skal styrke arbejdet med at forbedre vilkårene for forskningen. Ikke mindst rejse flere midler til forskning. Derfor stifter de Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA).

Dansk forskning i verdensklasse er samtidig forskning, der er helt afhængig af ekstern finansiering fra danske og udenlandske, private og offentlige kilder. Det stiller nye og større krav til støttefunktionerne omkring forskningen. Forskere har brug for professionel støtte til at skrive ansøgninger, administrere deres bevillinger og vejlede om samarbejde med virksomheder. Derfor er fundraisere og forskningsadministratorer på vej ind på universiteter, sygehuse og andre
forskningsinstitutioner.

For at professionalisere dette arbejde er Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) netop blevet oprettet. DARMA holdt stiftende generalforsamling med mere end 100 deltagere fra 31 forskningsinstitutioner fra hele landet. Generalforsamlingen valgte kontorchef John Westensee, Århus Sygehus som formand for de første to år.

- Interessen for DARMA udtrykker et klart ønske om at øge professionaliseringen af den administrative støtte til forskningen, siger John Westensee.
- Selvom universiteterne konkurrerer om forskningsmidlerne, deler vi ambitionen om at yde professionel støtte.
 
Støttefunktionerne omkring forskningen stiller nye krav til medarbejderne, der yder denne støtte. Derfor vil DARMA arbejde med kompetenceudvikling og professionalisering. Konkret planlægges et crash-kursus for medarbejdere, der er nye i faget.
Et andet indsatsområde bliver at bygge bro mellem forskningsadministratorer i virksomhederne og på de offentlige institutioner.
- Vi har forskellige måder at arbejde på, men målene er de samme: Forskning i verdensklasse kræver administrativ støtte i verdensklasse, siger John Westensee.

På DARMAs første konference var der oplæg fra: Gavin Thomson, Helix Advisory Services, forskningsdirektør Leif Kjærgård, Danisco og prorektor Nina Smith, Århus Universitet.
Foruden John Westensee blev følgende indvalgt i bestyrelsen: Chefkonsulent Jan Andersen, Københavns Universitet, fuldmægtig Lone Grøndahl Kristensen, Aalborg Universitet, sekretariatschef Christina Holbøll, Københavns Universitet og forskningschef Ove Andersen, Hvidovre Hospital.

DARMA er forkortelse for Danish Association of Research Managers and Administrators.
Dharma er Buddhas lære, hvor Buddha videregiver sin metode til opnåelsen af Nirvana. DARMAs forståelse af dharma er: at give forskerne mere tid til det de virkelig brænder for - forskning.

Flere oplysninger
John Westensee, formand for DARMA, tlf. 8949 2379 /  5098 4662