Patientforsikringen har i dag meddelt Region Midtjylland, at Regionen skal betale erstatning til den tyske mand, hvis kone den 18. april 2008 døde under ulykkelige omstændigheder på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Ringkøbing


Patientforsikringen har i dag meddelt Region Midtjylland, at Regionen skal betale erstatning til den tyske mand, hvis kone den 18. april 2008 døde under ulykkelige omstændigheder på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Ringkøbing.

Patientforsikringen vurderer, at det forhold, at en lægevagts-telefon ikke fungerede, udgør en sådan forsømmelse, at Regionen har pådraget sig et ansvar, og dermed skal betale erstatning.

- Jeg er først og fremmest glad for, at der ikke er kritik af noget af vores plejepersonale i Patientforsikringens afgørelse. Det siger direktør Leif Vestergaard Pedersen i en første kommentar til afgørelsen.

- Vort personale blev meget voldsomt kritiseret i pressen ovenpå denne hændelse. Men Patientforsikringens afgørelse betyder ikke, at enkelte ansattes handlinger indebærer et erstatningsansvar, siger han.

Dermed er Patientforsikringen på linje med ledelsen, med embedslægen, politiet og anklagemyndigheden, hvoraf ingen har fundet grundlag for at kritisere det plejepersonale, der var på arbejde den pågældende dag.

Region Midtjylland vil nu studere afgørelsen nærmere. Umiddelbart undrer Leif Vestergaard-Pedersen sig over den vægt, Patientforsikringen ligger på lægevagt-telefonen.

- Selvfølgelig skal vores telefoner være i orden. Men i den aktuelle situation havde den tyske mand selv en mobiltelefon, lige som han havde kontakt til både Falck og til personalet på hospitalet, der var parat til at hjælpe, siger han.

Leif Vestergaard-Pedersen fortæller, at Region Midtjylland nu vil vurdere, om sagen skal indbringes for Patientskadeankenævnet.

- Ikke fordi vi har noget imod at betale erstatning. Det er ikke det afgørende. Det er det principielle i sagen, der får os til at overveje en anke: Om hospitalet kan gøres ansvarlig for en telefon, der ikke virkede som følge af hærværk, når der var andre alternative muligheder i den aktuelle situation, siger han.

Han mener, der er forhold i patientforsikringens argumentation, som tyder på, at man ikke har været tilstrækkelig opmærksomme på alle forhold i sagen.

Regionen skal træffe en afgørelse om eventuel anke indenfor 3 måneder.

Flere oplysninger
Direktør i Region Midtjylland, Leif Vestergaard-Pedersen, tlf.  8728 5040 / 2124 2316 / leifvestergaard.pedersen@stab.rm.dk

Cheflæge på Regionshospitalet Ringkøbing, tlf.9927 2710 / 2095 7258 / supoj@ringamt.dk
Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.