Region Midtjylland og Dansk Sygeplejeråd har skrevet under på en fælles aftale om deltidsansatte sygeplejerskers ret til at arbejde på fuld tid. Aftalen betyder, at sygeplejersker på deltid, med en måneds varsel, har ret til at komme op på fuld tid. Aftalen er den eneste rigtige, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Region Midtjylland og Dansk Sygeplejeråd er enige om, at der indenfor sygeplejegruppen er mangel på arbejdskraft. Netop manglen på kvalificerede hænder er årsagen til, at deltidsansatte sygeplejersker, der ønsker fuldtidsansættelse, nu får lettere adgang til at få ønsket opfyldt.

Aftalen er god og den giver sygeplejerskerne flere valgmuligheder, siger formand for regionsrådet i Region Midtjylland, Bent Hansen (S).

Af historiske årsager er der mange sygeplejersker som ikke arbejder 37 timer om ugen. Bent Hansen er opmærksom på, at nogle sygeplejersker foretrækker deltidsjob, og de medfølgende ekstra fridage, som en slags kompensation for skiftende arbejdstider.

- Men sygeplejersker er forskellige som alle andre mennesker. Og med aftalen her, kan de vælge det arbejdsliv, som passer bedst til det sted de står i livet. Valget skal i hvert fald være deres. Vil de have flere timer og mere i lønningsposen, så er aftalen her en god nyhed, mener Bent Hansen.

Så længe indkøringen af den nye aftale står på, kan det undtagelsesvist blive nødvendigt at skuffe enkelte sygeplejersker der gerne vil på fuld tid. Men siger hospitalsledelsen nej til ønsket om flere timer, har sygeplejersken til gengæld krav på en skriftlig begrundelse, ligesom hospitalet er pligtig til at føre en liste over evt. afslag.

Hent aftalen mellem Region Midtjylland og Dansk Sygeplejeråd

Flere oplysninger
Regionsrådsformand, Bent Hansen (S), tlf. 8728 5010 / 4031 3707

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.