På tirsdag tager regionsrådet stilling til, hvad de vil gøre ved en truende mangel på praktiserende læger.

På tirsdag tager regionsrådet stilling til, hvad de vil gøre ved en truende mangel på praktiserende læger.

I den værst tænkelige situation vil 227.200 borgere stå uden egen læge om fem år. Det fremgår af en rapport, som Region Midtjylland har fået udarbejdet sammen med de praktiserende læger. Situationen vil opstå, hvis lægerne forlader jobbet som 62-årige, mens region og lægeorganisation ser passivt til.

Så galt behøver det dog langt fra at gå. Hvis lægerne beholder deres faste greb om stetoskop og receptblok blot tre år længere, til de bliver 65, ser situationen straks lysere ud. Men tallet viser, at problemet skal tages alvorligt og kalder på handling.

På tirsdag skal Regionsrådet for Region Midtjylland behandle rapportens forudsigelser – samt en række forslag til, hvordan problemet med lægemanglen i almen praksis kan løses.

- Vi har ikke myndighed til at gribe direkte ind. Lægerne er selvstændige købmænd. Men vi kan spørge, hvad vi kan hjælpe dem med, siger medlem af regionsrådet og formand for politikerne i Samarbejdsudvalget for almen praksis, Aage Koch-Jensen (C).

I rapporten foreslås det blandt andet, at regionen hjælper lægerne med at ansætte mere hjælpepersonale.

- Vi får jo ikke flere læger ved at give den enkelte flere penge. Men hvis de i højere grad vil bruge andet sundhedspersonale som eksempelvis sygeplejersker og laboranter, har vi ikke længere noget problem med lægemangel i den midtjyske region, siger han.

Bilag
Faktaark om rekruttering og fastholdelse
• Illustration: Kort over områder med særligt behov for indsats

Flere oplysninger
Regionsrådsmedlem Aage Koch-Jensen (C) 8668 3838 / 2464 3496
Direktør Leif Vestergaard-Pedersen, tlf. 8728 5040 / 2124 2316

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på Http://www.rm.dk/politik/politikerne