Dobbelt så mange pladser og mulighed for at få hjælp i både dag- og nattetimerne. Det socialpsykiatriske tilbud, Sønderparken, indvier en sin tilbygning tirsdag 15. januar i Kildegade i Horsens. Rådsformand Bent Hansen holder talen.

Udvidelsen af afdelingen i Kildegade blev planlagt af Vejle Amt, og er nu gjort færdig af Region Midtjylland. Udvidelsen blev aktuel, fordi Horsens Kommune viste sig at have behov for flere pladser, end bygningen oprindeligt var beregnet til.

Dobbelt så mange pladser
Med tilbygningen er der sket en fordobling af pladserne på støttecentret i Kildegade, hvor hjemmeboende borgere med svære sindslidelser kan få støtte - både i dagtimerne og efter aftale om natten. Beboerne i Kildegade får også fremover mere opholdsplads i form af større fællesarealer og flere grupperum og et forbedret køkken-alrum.

Med byggeriet i Kildegade får Sønderparken endnu bedre mulighed for at tilbyde borgere med svære sindslidelser i Horsens-området et mere sammenhængende behandlingsforløb inden for det samme tilbud. Nu er der blandt andet bedre plads til, at der kan ske en gradvis aftrapning fra et døgnophold og over til støtte i dagligdagen for de borgere, der efterhånden kan være i egen bolig.

Indvielsen finder sted kl. 12.00 på Kildegade 50-54 i Horsens, og formand for regionsrådet, Bent Hansen vil holde indvielsestalen.

Blandt de inviterede er borgmesteren i Horsens, politikere og samarbejdspartnere. Pressen er velkommen til at deltage.

Fakta

Sønderparken er et socialpsykiatrisk tilbud til voksne med svære sindslidende med afdelinger i Hornsyld og Horsens. Der er i alt:

  • 40 pladser i botilbud, hvor der er mulighed for kortere og længerevarende ophold.
  • 30 pladser i støttetilbud, hvor hjemmeboende voksne tilbydes støtte i eget hjem og i støttecentret.
  • 28 pladser med beskyttet beskæftigelse, hvor voksne, der i perioder kan have svært ved at opfylde kravene på det almindelige arbejdsmarked, bliver tilbudt arbejde eller anden aktivitet


Flere oplysninger
Distriktschef Charlotte Rosenkrantz Josefsen, tlf. 8728 4202, charlotte.josefsen@ps.rm.dk