Region Midtjylland deltog tirsdag den 3. juni i en stor dansk jobmesse i Berlin for sygeplejersker og læger. Interessen for at høre nærmere var stor. Nu følger en periode, hvor 150 interesserede tyske sundhedsfolk vil blive kontaktet.

Overlæge Jost Wessels, Regionshospitalet Holstebro, i samtale med mulige jobinteresserede.
Overlæge Jost Wessels, Regionshospitalet Holstebro, i samtale med mulige jobinteresserede.

I 30 graders varme dannede den danske ambassade i Berlin tirsdag rammen om en godt besøgt jobmesse, hvor Region Midtjylland deltog sammen de øvrige regioner, Dansk Sygeplejeråd, Sundhedsstyrelse og Danske Regioner. Da dørene blev åbnet klokken 9 var interessen tydelig og mange tyske sygeplejersker og læger strømmede ind. I løbet af dagen blev messen besøgt af mere end 300, som alle viste interesse i et job i Danmark.

JobmesseRegion Midtjylland stod klar til at tage imod de mange interesserede. Regionen havde medbragt flere tyske læger og sygeplejersker, der er ansat i Region Midtjylland, til at fortælle om arbejdsforholdene og levevilkårene i Danmark. Noget af det regionens tyske læger og sygeplejersker fremhæver i deres fortællinger om Danmark, er de gode, strukturerede muligheder for videreuddannelse og en typisk væsentlig kortere arbejdstid.
Overlæge Jost Wessels fra Regionshospitalet Holstebro fortæller, at han søgte til Danmark for mere end ti år siden, fordi han i Tyskland havde en arbejdsuge på op til 60 timer og ingen struktureret videreuddannelse:
– Jeg ville gerne udvikle mig fagligt og samtidig have tid til min familie. Nu har vi valgt at blive i Danmark, fortæller han.

Højtuddannet arbejdskraft til DanmarkHandelschef ved den danske ambassade Merete Juhl Vincents Svendsen forklarer, at messen blev til på baggrund af regeringens målsætning om at tiltrække af højtuddannet arbejdskraft til Danmark. Regionshospitalet Horsens var det første hospital, der gennemførte et rekrutteringsprojekt i samarbejde med ambassaden.
– I februar tog Regionshospitalet Horsens i samarbejde med ambassaden og et tysk rekrutteringsbureau fat på at rekruttere tyske sygeplejersker. Vi har gennem den seneste måned gennemført 22 samtaler med tyske sygeplejersker og læger. forklarer Steen Friberg, cheflæge ved Regionshospitalet Horsens.

Tyske læger og sygeplejerskerMange af de tyske sygeplejersker og læger føler sig tiltrukket af arbejdsforholdene i Danmark. For eksempel nævner mange, at de føler sig tiltalt af de danske arbejdsvilkår med et meget fladere hierarki, og at man på mange afdelinger i Danmark faktisk har en væsentlig bedre normering. På en tysk intensiv afdeling er det ikke unormalt, at en sygeplejerske har ansvaret for tre patienter, mens det normale i Danmark er en patient pr. sygeplejerske.

Hospitalerne og psykiatrien i Region Midtjylland havde ved messens slutning modtaget omkring ca. 100 skemaer fra sygeplejersker og ca. 50 fra læger, som har tilkendegivet interesse for et job i Region Midtjylland. Der er kandidater fra det meste af Tyskland bl.a. fra Frankfurt, Dresden og Hamborg området. De var alene rejst til Berlin for at komme til jobmesse. Mange af kandidaterne virkede utrolig velforberedte. Enkelte havde endda taget dansk på aftenkursus.

Jobsøgende på messeAlle jobsøgerne vil blive kontaktet inden for en uges tid, og den endelige rekrutteringsproces vil komme til at foregå i samarbejde med et rekrutteringsbureau og i tæt samarbejde med de enkelte hospitalsafdelinger og psykiatrien.

– Mange af de interesserede sygeplejersker og læger ser ud til at have gode kvalifikationer, som vi kan bruge i Region Midtjylland. Vi er spændte på at finde ud af hvor mange af de potentielle kandidater, der ender med at blive ansat i Region Midtjylland, siger Jørn Koch, ansvarlig for rekruttering af udenlandske medarbejdere i Region Midtjylland.

Rekruttering

Yderligere oplysninger:
Jørn Koch, ansvarlig for udenlandsk rekruttering: 4028 3898
eller
mangfoldighedskonsulent Anders K. Kristensen: 5127 0740