Disponerer administrationen inden der er truffet politiske beslutninger?, spørger regionsrådsmedlem Bente Nielsen (SF). Anledningen er et mødereferat fra et dialogmøde med deltagere fra Regionshospitalet Silkeborg og regionens administration. Læs formand Bent Hansens svar.


Kære Bent

Disponerer administrationen inden der er truffet politiske beslutninger.

Det er en henvendelse som jeg allerhelst havde undgået at skulle skrive, men efter at have læst referat fra administrationens dialogmøder med hospitalerne i efteråret/december, har jeg brug for at få en redegørelse.

For Regionshospital Silkeborg kan jeg læse under afsnittet om udfordringer

”Hospitalsenhedens økonomiske og fysiske rammer.

Det må forventes, at økonomien også fremover vil være en udfordring. Udvidelsen af produktionen på marginalen, gør det meget vanskeligt at udvide produktionen yderligere.

Bygningsmassen, som er udnyttet fuldt ud, er yderligere en problemstilling i denne forbindelse.

Region Midtjylland har dog signaleret, at man indenfor nærmeste fremtid kan overtage bygning 15, som pt. benyttes af psykiatrien.”

Jeg er dybt forundret, vi har i samme periode haft en offentlighedsfase og høringsrunde, som først lige er afsluttet. Det er svært ikke at føle at det så bare har været skuespil, når administrationen i samme tidsrum allerede lover ændringer.

Jeg havde hørt det antydet meget tidligere i hele Akutforligets fase, men slået det hen med, at det ikke kan passe.

Nu ser jeg det så på tryk. Det føles groft krænkende, derfor min henvendelse.

Venlig hilsen

Bente Nielsen SF
Regionsrådsmedlem og
medlem af Sundhedsplanudvalget