Regionshospitalet Holstebro

Et patienthotel i Holstebro vil være et løft for kvaliteten, mener Svenning Hoffmann Sørensen, Risskov. Ved regionsrådsmødet i dag benyttede han spørgetiden til at bringe sit budskab for regionsrådet.

I sit spørgsmål sammenligner Svenning Hoffmann Sørensen med den østlige del af regionen, hvor hospitalerne i Århus, Silkeborg, Randers, Horsens og Viborg har patienthoteller.

I spørgsmålet, som blev stillet skriftligt, skriver skriver han blandt andet at der: ”er mange gode, positive erfaringer med at have et patienthotel som et godt tilbud af sundhedsydelser”, og han fremhæver, at der i Holstebro er gode forudsætninger for at udvikle og opstarte et patienthotel.

Stor investering
- Umiddelbart tror jeg, at alle vil være enig med dig i de åbenlyse fordele ved patienthoteller, og det vil også indgå som et ønske, når der skal bygges et nyt hospital i Vestjylland, svarede regionsrådsformand, Bent Hansen (S)

Men Bent Hansen mente ikke, regionen ville være i stand til at finde pengene.
- Havde regionen haft økonomi til det, ville det være en god investering, sagde han.

Ulla Fasting (Rad), synes også, at patienthoteller er en rigtig god ide. Alligevel var hun nervøs for, om man kom til at bygge tomme pladser. Eksempelvis havde hun erfaret, at hotellerne ved Skejby og i Viborg ikke var fuldt belagt.

Bent Hansen understregede, at behovet selvfølgelig altid skal undersøges grundigt, inden regionen kaster sig ud i nye byggeprojekter. Samtidig lod han en spinkel mulighed stå åben for, at imødekomme Svenning Hoffmann Sørensens forslag
- Det er muligt, at behovet for patienthotelpladser i den vestlige del af regionen vil presse sig på, inden det nye regionshospital står færdigt, og så må vi se på mulighederne for en midlertidig løsning, sagde han.

Bilag
Læs Svenning Hoffmann Sørensens spørgsmål til regionsrådet
Læs Bent Hansens svartale til Svenning Hoffmann Sørensen

Yderligere oplysninger
Journalist Mette Breinholdt 8728 5819 / 5148 2427 / mette.breinholdt@stab.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer