Det Nye Universitetshospital i Århus er på vej mod sit første byggeprojekt: Flytning af Respirationscenter Vest fra Århus Universitetshospital, Århus Sygehus til Skejby.

Luftfoto af Skejby
Det Nye Universitetshospital i Århus er på vej mod sit første byggeprojekt: Flytning af Respirationscenter Vest fra Århus Universitetshospital, Århus Sygehus til Skejby.

På tirsdag den 11. november skal Forretningsudvalget i Region Midtjylland tage stilling til, om byggeprojektet skal sættes i gang. Beslutter politikerne at godkende projektet, kan respirationscentret flytte ind i nye lokaler om to år.

Projektet er den første udflytning fra de gamle sygehusbygninger i Århus Midtby, efter det daværende Århus Amtsråd besluttede byggeriet af Det Nye Universitetshospital (DNU).

- I regionsrådet er vi meget opsatte på, at byggeriet af Det Nye Universitetshospital kommer i gang så hurtigt som muligt, så vi kan se og mærke, at det er en realitet. Derfor glæder det mig, at vi nu skal tage stilling til den første udflytning fra Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Med plads til fremtiden
Med i byggeprojektet er ombygning og udbygning af intensivafdelingen i Skejby, som respirationscentret skal bygges sammen med.

Når både respirationscentret og intensivafdelingen står for tur sker det for at imødekomme påbud fra Arbejdstilsynet til de to hospitaler. Påbudene gør det nødvendigt at udvide de fysiske rammer.

- Men med byggeriet nøjes vi ikke med at imødekomme Arbejdstilsynets krav. Vi sørger samtidig for at udbygge afdelingerne til fremtidens behov, siger direktør i Region Midtjylland, Leif Vestergaard-Pedersen.


Fakta
• Respirationscenter Vest undersøger og behandler børn og voksne med forskellige former for vejrtrækningsproblemer. Afdelingen er en specialafdeling, som primært modtager patienter fra hele Jylland og Fyn.

• I dag har Respirationscenter Vest syv senge. Med det nye byggeri vil det være muligt at udvide med op til 11 senge i alt.

• Intensivafdelingen har i dag 20 senge. Den forventede kapacitet i hjerte-lunge-kar blokken i DNU i 2018 forventes at være på 27 intensiv-pladser.

• Efter planen kan Respirationscenter Vest flytte ind i de nye lokaler i Skejby om to år, mens hele byggeprojektet kan være færdigt om tre år.

• I første omgang skal forretningsudvalget behandle en bevilling på tre mio. kroner til udarbejdelse af projektforslaget. På sigt kommer projektet til at koste knap 174 mio. kroner.

• Læs mere om projektet under punkt nr. 8 på forretningsudvalgets dagsorden for møde 11. november.


Flere oplysninger
Regionsrådsformand Bent Hansen 8728 5010 / 4031 3707 / bent.hansen@rr.rm.dk

Direktør i Region Midtjylland, Leif Vestergaard-Pedersen 8728 5040 / 2124 2316 / leifvestergaard.pedersen@stab.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.