Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder påbegynder i starten af 2009 den første fase af den planlagte udbygning af hospitalet.
Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder påbegynder i starten af 2009 den første fase af den planlagte udbygning af hospitalet. Det blev klart, da Regionsrådet på et møde onsdag den 19. november godkendte hospitalets ansøgning og bevilligede 30 mio. kr. til at igangsætte det indledende byggeri i Horsens.


Regionsrådets ja til at tage hul på den såkaldte fase 0,der er start-skuddet til hospitalets store udvidelse, som skal sikre optimale for-hold for patienter og personale på akuthospitalet i fremtiden.

Tiltrængt udvidelse
Udvidelsen af hospitalet er afgørende for at kunne komme hurtigt i gang med at leve op til Region Midtjyllands akutplan, men også i for-hold til at flytte sengepladser og personale fra Brædstrup og Odder til Horsens, så aktiviteterne der hurtigst muligt kan afvikles og de bud-getterede besparelser i 2009 realiseres.

-Vi er naturligvis rigtigt godt tilfredse med, at vi nu har fået bevilliget midlerne til byggeriet, for det gør, at vi kan komme hurtigt i gang med at geare hospitalet til den øgede aktivitet, vi allerede nu kan mærke som følge af vores status som akuthospital. Med den tiltræng-te udvidelse, vi kan gennemføre nu, kan vi bedre se fremad og foku-sere på den store og spændende opgave det er at udbygge og drive et moderne og effektivt akuthospital, udtaler hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.

Fase 0 er blot den første lille grundlæggende del af en omfattende generalplan for hospitalets udbygning, og derfor en helt nødvendig forudsætning for at sikre hospitalets planlagte udvikling i de kom-mende år. En udvikling der vil byde på markant patienttilvækst og dermed også et øget behov for mere plads.

Pavillon og ny energi
Bevillingen betyder, at Regionshospitalet i første omgang vil få opført en pavillon til genhusning af hospitalets ledelse og administration. Det vil frigøre plads til en markant udvidelse af det medicinske ambu-latorium og daghospitalet på i alt 1300 m², så der blandt andet bliver plads til flere undersøgelsesstuer og daghospitalssenge.

Udvidelsen af det medicinske ambulatorium og daghospital gør det indirekte muligt at behandle flere patienter i den Fælles Akutte Mod-tage Enhed (FAME) ved at indlagte medicinske patienter kan omlægges til daghospital behandling.

Udover disse anlægsarbejder er der også afsat midler til at få moder-niseret hospitalets el-forsyning, der trænger til en opgradering for at kunne håndtere den øgede aktivitet og scannerkapacitet, der vil være på hospitalet fremover.

Den nye pavillon forventes i brug i april 2009, mens medicinsk ambu-latorium og daghospital forventes færdige i løbet af sommeren 2009.

Se Regionshospitalets generalplan her

Flere oplysninger

  • Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen, tlf. 7927 4401
  • Cheflæge Steen Friberg Nielsen, tlf. 7927 4402
  • Chefsygeplejerske Anna Birte Sparvath, tlf. 7927 4403