Fra 1. marts 2009 kan Århus Sygehus som noget helt nyt tilbyde knoglemarvstransplantation fra en fremmed donor. De rå vægge i den nye afdeling står allerede klar til at modtage nye sygeplejersker. Men først skal sygeplejerskerne findes. Derfor holder afdelingen åbent hus i dag, tirsdag den 25. november.


Som det andet hospital i Danmark kan Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, snart tilbyde, at patienter med blodsygdomme kan få en knoglemarvstransplantation fra en fremmed donor.

Hidtil har patienter med disse sygdomme kun haft mulighed for at få en knoglemarvstransplantation på Rigshospitalet. Men med den nye afdeling vil patienterne fra Region Midtjylland blive sparet for lange og opslidende rejser samt ophold langt væk fra pårørende.

Men før afdelingen kan blive en realitet, skal der rekrutteres nye sygeplejersker. Derfor holder afdelingen en workshop i de rå og rustikke lokaler, som snart skal huse den nye afdeling:

Tirsdag d. 25. november kl. 15.30-17.30
Hæmatologisk afd. R, Århus Sygehus,
Tage Hansensgade 2, indgang 11 A


Formålet med workshoppen er dels at give jobsøgende sygeplejersker et indblik i, hvad den nye afdeling kan tilbyde. Og dels at få deltagernes input til, hvordan afdelingen bedst kan organiseres.
På workshoppen afholdes der sideløbende fem seancer, hvor en patient, en overlæge, en afdelingssygeplejerske, en specialeansvarlig sygeplejerske og en transplantationskoordinator fortæller om den nye behandling.

Resultatet af seancerne lægges efter workshoppen på hjemmesiden www.nytblod.dk, hvor der også kan læses mere om den nye afdeling.

Flere oplysninger
Afdelingssygeplejerske Britt Overgaard, Hæmatologisk Afd. R, Århus Sygehus, tlf. 8949 7935 / sp105bov@as.aaa.dk