På borgertopmødet 1. november var det borgerne, der kom med udmeldingerne. Nu er det politikernes opgave, at bruge de mange forslag og overvejelser i planlægningen af fremtidens sundhedsvæsen.




På borgertopmødet 1. november var det borgerne, der kom med udmeldingerne. Nu er det politikernes opgave, at bruge de mange forslag og overvejelser i planlægningen af fremtidens sundhedsvæsen.

Til borgertopmødet var 800 borgere fra fire regioner samlet for at give deres bud på, hvordan sundhedsvæsenet skal udvikle sig de næste 10 – 15 år.

Resultaterne fra dagens mange diskussioner og afstemninger er nu samlet i en rapport, der i dag, lørdag den 29. november, dumper ind ad brevsprækken hos samtlige deltagere, samt de mange inviterede, der ønskede at deltage, men som fik afslag.

I Region Midtjylland er det omkring 400 borgere, der modtager rapporten sammen med et brev med tak for indsatsen.

I Region Midtjylland var det sundhedsplanudvalget, der stod for borgertopmødet. Udvalgets formand, Johannes Flensted-Jensen (S), understreger, at borgernes indsats gør en mærkbar forskel.

Værdifuld inspiration
- Vi har allerede nu fået værdifuld inspiration til arbejdet med den sundhedsplan, der skal angive pejlemærkerne for regionens indsats på sundhedsområdet de kommende år, siger han.

Johannes Flensted-Jensen fortæller, at udvalget har læst afstemningsresultaterne og de 80 postkort, som borgerne på topmødet har udfyldt, med stor interesse.

Desuden har godt 100 borgere stemt på regionens hjemmeside i en supplerende undersøgelse af, hvilke regionale temaer, der vejer tungest i borgernes bevidsthed.

I brevet til borgerne skriver Johannes Flensted-Jensen, at udvalget i begyndelsen af 2009 vil fortælle, hvordan de har arbejdet med resultaterne fra borgertopmødet og afstemningen på hjemmesiden.

Spændende mødeform
Efter borgertopmødet har sundhedsplanudvalget evalueret mødeformen. Her var de enige om, at det var en meget spændende måde at gå i dialog med borgerne på. Og efter borgernes evaluering af topmødet at dømme, var de lige så glade for formen. På spørgsmålet: ”Ville du deltage en anden gang, hvis regionen inviterer til et lignende topmøde?” svarer 93 pct. ”ja”.

Baggrund og fakta
Rapporten: Fremtidens Sundhedsvæsen – Borgernes katalog med bud på hvordan sundhedsvæsenet skal udvikle sig de næste 10 – 15 år

• Læs breve til borgerne fra sundhedsplanudvalget:
- Brev til deltagere
- Brev til tilmeldte, der ikke kunne deltage

• Læs mere om borgertopmødet i Region Midtjylland på: www.borgertopmoede.rm.dk

• Se det samlede materiale fra de fire borgertopmøder på www.borgertopmoede.dk


Flere oplysninger
Formand for sundhedsplanudvalget Johannes Flensted-Jensen (S) 8728 5014 / 20 84 03 52 / jfj@rr.rm.dk
Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.