Regionsrådet i Region Midtjylland vil sikre, at psykiatriske patienter opnår en større helhed og kontinuitet i deres behandling.

Regionsrådet i Region Midtjylland vil sikre, at psykiatriske patienter opnår en større helhed og kontinuitet i deres behandling.

Region Midtjylland vil gerne sætte psykiatriske patienter i centrum ved at sikre helhed og kontinuitet i deres behandling. Regionsrådet i Region Midtjylland har derfor nedsat et midlertidigt politisk udvalg vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet, som skal udarbejde et oplæg til modeller for behandlingspsykiatriens samarbejde med praksissektoren og den kommunale sektor.

- En væsentlig grund til at sætte fokus på samarbejdet mellem behandlingspsykiatrien og praksissektoren er den stigende specialisering og stadig mere komplekse arbejdsdeling inden for psykiatrien, som følge af den hastige introduktion af nye behandlingsformer, bedre medicinske præparater og nye terapiformer, siger udvalgsformand Anna Marie Touborg.

Ifølge udvalgsformanden betyder udviklingen, at det er muligt for psykiatriske patienter at opnå en bedre behandling.

- Vi kan behandle flere, helbrede flere og hjælpe mennesker med en psykisk sygdom til bedre at mestre deres sygdom og tilværelse med en psykisk sygdom. Men det kræver, at vi må forny og styrke samarbejdet mellem behandlingspsykiatrien, praksissektor og kommuner, siger Anna Marie Touborg.

Det midlertidige udvalg holder derfor en stor inspirationskonference fredag 28. november under den brede overskrift ’shared care og psykiatriske patienter’. Her skal blandt andet behandlingspsykiatrien, de praktiserende læger og speciallæger, brugere, pårørende og kommunerne dele deres erfaringer om shared care i Region Midtjylland til inspiration for udvalgets videre arbejde med samarbejdsmodellerne.

Udvalget fremlægger sit oplæg til samarbejdsmodeller for regionsrådet i foråret 2009. Oplægget vil herefter blive drøftet med regionens mange samarbejdspartnere.

Oplægget til modeller for samarbejde mellem behandlingspsykiatrien og praksissektoren tager udgangspunkt i anbefalingerne i den psykiatriplan, som regionsrådet vedtog i foråret. Regionsrådet har med psykiatriplanen ønsket at lægge op til et bedre samarbejde mellem behandlingspsykiatrien og praksissektoren.

Fakta
Shared care er et begreb, der i sin oprindelse betegner det lægeligt baserede samarbejde mellem den primære og den sekundære sundhedssektor om patientforløb, hvor behandlerne i de to sektorer deler behandlingsansvaret.

Flere oplysninger
Udvalgsformand Anna Marie Touborg, regionsrådets udvalg for ny teknologi og samarbejde med praksissektoren, tlf.: 9786 3003 / 5121 3330.

Direktør for psykiatri- og socialområdet Anne Jastrup, tlf.: 8728 5050.

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer