Hvis stemmen svigter, når du åbner munden, kan det betale sig at gå til individuel stemmeundervisning. Den erfaring har et flertal af brugere på Tale & Høre Instituttet gjort sig i løbet af det seneste år.
Hvis stemmen svigter, når du åbner munden, kan det betale sig at gå til individuel stemmeundervisning. Den erfaring har et flertal af brugere på Tale & Høre Instituttet gjort sig i løbet af det seneste år. Af de 28 brugere, som kommunerne henviste til stemme-afdelingen fra november 2007 til maj 2008, føler de 27, at de har fået lettere ved at kommunikere med omverdenen.


Region Midtjylland har i løbet af det seneste år gennemført en undersøgelse blandt brugerne på stemmeafdelingen på Tale & Høre Instituttet som led i den løbende kvalitetsudvikling af regionens ydelser. Undersøgelsen viser en stor tilfredshed blandt brugere – men også at behandlingen af mennesker med taleproblemer rent faktisk virker.

Undersøgelsen måler på brugernes udbytte i forhold til arbejde og fritid. De fleste af brugerne oplyste ved starten af behandlingen, at stemmeproblemerne gav dem begrænsninger i forhold til deres arbejde.
Efter behandlingen oplyser 86 procent af brugerne, at stemmen giver dem ingen eller kun lettere problemer i forhold til arbejdet. En tilsvarende tendens gør sig gældende i forhold til målingen af fritid.

- Det er en stor procentdel, som vi har hjulpet til et bedre liv. Jeg ser det som et bevis for, at behandlingen virker, og at det gør en forskel om man modtager stemmeundervisning eller ej, siger John Jørgensen der er forstander på Tale & Høre Instituttet.

Undersøgelsen er den første af sin art på Tale & Høre Instituttet.

Flere oplysninger
John Jørgensen forstander på Tale & Høre Instituttet tlf. 8938 3001

Søren Johnsen, centerchef, Center for Børn, Unge og Specialrådgivning i Region Midtjylland tlf. 8728 4041