Patienter og pårørende i Region Midtjylland er blevet endnu mere tilfredse med distriktspsykiatrien. Det viser seneste tilfredshedsundersøgelse.

Mennesker - modelfoto
Patienter og pårørende i Region Midtjylland er blevet endnu mere tilfredse med distriktspsykiatrien. Det viser seneste tilfredshedsundersøgelse.

98 % af patienterne føler sig velkomne i distriktspsykiatrien og flertallet er også tilfredse med, at der eksempelvis er plads til uforstyrret samtale, og med hvor samtalen finder sted. Desuden oplever de hensyn og respekt fra personalet.

De pårørende er generelt mindre tilfredse end patienterne, men også de er blevet mere tilfredse. Det drejer sig blandt andet om, at patienten støttes i kontakten med de pårørende og får den rette behandling. At den pårørende ved, hvem behandlerne er og kan komme i kontakt med distriktspsykiatrien når behovet opstår. Flere pårørende oplever, at de får de samme oplysninger fra forskellige instanser, og at de får tilstrækkelig information om patientens behandling.

- Det er tilfredsstillende at flere patienter oplever at blive godt modtaget i distriktspsykiatrien og at også flere blandt de pårørende oplever en god kontakt til distriktspsykiatrien, siger Anne Jastrup, Direktør i Region Midtjylland.

Det er anden gang patienters og pårørendes tilfredshed i distriktspsykiatrien i Region Midtjylland bliver undersøgt. Den første undersøgelse blev foretaget i 2005. Undersøgelsen viser, at tilfredsheden er øget med fem til syv procent. Det sker på trods af, at området de seneste år har været præget af massive omstillinger.

- Resultaterne af tilfredshedsundersøgelsen er ikke mindst et klap på skulderen til alle personalegrupper i distriktspsykiatrien, som har formået at sikre en positiv udvikling og holde fokus på patienter og pårørende trods de store omstillinger hele den regionale psykiatri har været igennem, påpeger Anne Jastrup.

Fakta
• Undersøgelsen er den anden patient- og pårørendeundersøgelse blandt de 29 distriktspsykiatriske enheder. Den er gennemført i perioden fra 1. oktober 2007 til og med januar 2008.

• 82 % af patienterne i Region Midtjylland har samlet set et godt indtryk af den almene distriktspsykiatri i 2007, hvilket er en fremgang på 5 % i forhold til den sidste undersøgelse fra 2005

• Hvor 40 % af de pårørende havde et godt samlet indtryk af distriktspsykiatrien i 2005, er tallet 47 % i 2008, altså en fremgang på 7 %.

• Undersøgelsen er landsdækkende og udført af Center for Kvalitetsudvikling i Region Midtjylland på vegne af Danske Regioner og regionerne.

• Se hele den landsdækkende undersøgelse på www.regioner.dk under ’Nyheder’

• Den regionale del af undersøgelsen kan ses på Sundhed.dk fra mandag den 22. september

Flere oplysninger
Direktør i Region Midtjylland Anne Jastrup 8728 0505 / anne.jastrup@ps.rm.dk

Chefsygeplejerske Claus Graversen 8728 4243 / claus.graversen@ps.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.