Uskrevne journaler har hobet sig op på Skejbys Børneafdeling


Uskrevne journaler har hobet sig op på Skejbys Børneafdeling


Børneafdelingen ved Århus Universitetshospital, Skejby, har gennem længere tid manglet lægesekretærer. Derfor har der over de seneste måneder ophobet sig uskrevne journalnotater på børn, der har været til ambulant undersøgelse på Børneafdelingen.

Aktuelt er 8 ud af 30 lægesekretærstillinger (omregnet til fuldtidsstillinger) på Børneafdelingen ubesatte, og det betyder, at lægesekretærerne ikke kan følge med. I øjeblikket ligger ca. 3.000 journalnotater og breve og venter på at blive skrevet. Derfor må patienter, praktiserende læger og andre hospitalsafdelinger vente længere end normalt på svar og resultater af undersøgelser.

- Alvorlige tilfælde og livsvigtige opgaver bliver der taget hånd om, men alle andre kan komme til at opleve længere ventetid, og det er dårlig service, siger ledende overlæge Sten Petersen.

Samtidig påvirker det lægsekrætærernes arbejdsmiljø, ligesom andre faggrupper bliver påvir-ket af, at sekretærerne har vanskeligt ved at følge med. Puklen af uskrevne journalnotater har nu et omfang, så det er nødvendigt at gøre noget ekstraordinært for at komme i bund. Afdelingsledelsen arbejder på en løsning, således at journalnotaterne kan være skrevet inden udgangen af oktober måned.

- Det kræver en stor indsats, men alle personalegrupper kæmper for at få det til at lykkes, siger Sten Petersen.

Samtidig er Børneafdelingen ved at bringe økonomien i balance efter at have brugt for mange penge i 1. halvdel af 2008.

- Det er vigtigt at understrege, at de aktuelle problemer på Børneafdelingen ikke skyldes besparelser, og Regionsrådet har i forbindelse med besparelser på Region Midtjyllands budget for 2009 besluttet stort set at friholde Børneafdelingen på Skejby, siger hospitalsdirektør Per Askholm Madsen.

Flere oplysninger
Ledende overlæge Sten Petersen, tlf. 8949 6700 / 2446 3450
Hospitalsdirektør Per Askholm Madsen, tlf. 8949 5000