Hvor skal Region Midtjylland gøre en særlig indsats for sundhedsvæsenet? Det spørgsmål stiller konferencen: Pejlemærker for Sundhed, der finder sted i Herning i dag, skarpt på.



Hvor skal Region Midtjylland gøre en særlig indsats for sundhedsvæsenet? Det spørgsmål stiller konferencen: Pejlemærker for Sundhed, der finder sted i Messecenter Herning i dag, skarpt på.


Uligheden i sundhed er en realitet, det er svært at skaffe tilstrækkeligt sundhedspersonale og samarbejdet mellem regioner, kommuner og praksissektor er til stadig diskussion. Med andre ord: Udfordringerne for fremtidens sundhedsvæsen er mangfoldige.

Nogle af udfordringerne tager en flok mennesker fra kommunerne, praksissektoren, hospitalerne, byråd og regionsråd fat på i dag. Det sker på konferencen: Pejlemærker for sundhed, som sundhedsplanudvalget for Region Midtjylland arrangerer.

Deltagerne skal blandt andet diskutere, hvordan vi skaffer nok personale til sundhedssektoren, hvad vi stiller op med uligheden i sundhed, hvordan vi kan effektiviserer sundhedsvæsenet og hvordan sundhedsaftalerne mellem kommunerne og regionen bliver endnu bedre.

- Jeg håber virkelig, vi får nogle gode bud på, hvilke opgaver, det er vigtist at tage fat på i sundhedsvæsenet lige nu – og måske også inspiration til, hvordan vi kan gøre det, så vi kan få et endnu bedre sundhedsvæsen, siger formand for sundhedsplanudvalget og 1. næstformand for Regionsrådet for Region Midtjylland, Johannes Flensted-Jensen (S).

Og det er lige netop det, konferencen skal bruges til. Politikerne i Region Midtjylland arbejder netop nu på en sundhedsplan, der rækker mindst fire år frem i tiden. Sundhedsplanen skal tegne stregerne for fremtidens sundhedsvæsen og prioritere, hvilke områder der skal særligt fokus på.

Fakta
• Læs mere om sundhedsplanen og konferencen på: www.sundhedsplan.rm.dk

• Læs dagens program 


Flere oplysninger
1. næstformand for regionsrådet, Johannes Flensted-Jensen (S) 8728 5014 / 2084 0352 / jfj@rr.rm.dk

Fuldmægtig Maiken Rose Hjortbak 8728 4435 / maikenrose.hjortbak@stab.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer/