Regionsrådet sender nu en plan for akutberedskabet i Nordvestjylland i offentlig høring. Borgerne får lejlighed til at debattere planen på borgermøder i Lemvig og på Thyholm.




Regionsrådet sender nu en plan for akutberedskabet i Nordvestjylland i offentlig høring. Planen beskriver, hvilken akut hjælp der skal være til borgerne i den nordvestlige del af Region Midtjylland, når det nye hospital i Gødstrup er bygget færdigt. Borgerne får lejlighed til at debattere planen på borgermøder i Lemvig og på Thyholm.


Når akuthospitalet i Gødstrup står færdigt, har Region Midtjylland i alt fem akutmodtagelser. Færre akutmodtagelser med større ekspertise er dels resultatet af Sundhedsstyrelsens krav, dels af den akutplan, som det midtjyske regionsråd har vedtaget.

I Nordvestjylland bliver den længste afstand til en akutmodtagelse 88 km. For at borgerne i Nordvestjylland stadig skal kunne føle sig trygge, bliver det præhospitale beredskab i området derfor styrket.


Planen har tre hovedtræk:

Et døgnåbent akuthus i Lemvig, hvor personalet kan behandle mindre skader og lettere tilstande. Akuthuset er også base for en døgndækkende akutbil.
En akutklinik i Holstebro, som holder åben fra kl. 8-22.
En national helikoptertjeneste, som kan bidrage til at øge trygheden i yderområderne, herunder i Nordvestjylland.


- Det giver ganske forståeligt bekymring og mange spørgsmål, når der bliver længere til hospitalet. Den bekymring har vi forsøgt at imødekomme med planen. Nu ser jeg frem til at få kommentarer fra en bred kreds af borgere, kommuner, fagpersoner på sundhedsområdet og patientforeninger, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).


Planen er i offentlig høring frem til 17. april. Som led i høringen holder regionsrådet to borgermøder. Det første bliver i Lemvig tirsdag 6. april kl. 19.00 – 21.30 i Lemvig Idræts- og Kulturcenter. Og mandag 12. april er der igen borgermøde, denne gang i Midtpunktet Thyholm i Hvidbjerg kl. 19.00 – 21.30.


Regionsrådet drøfter et endeligt planforslag 26. maj.



Se planforslaget, der nu er i høring, på www.akutnordvest.rm.dk



Flere oplysninger 
Regionsrådsformand Bent Hansen (S), tlf. 4031 3707

Formand for regionsrådets Hospitalsudvalg, Carl Johan Rasmussen (S), tlf. 2068 1836

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer