Præhospitalet i Region Midtjylland holder symposium om terrorangrebet i Norge.


Præhospitalet i Region Midtjylland holder symposium om terrorangrebet i Norge.

Præhospitalet i Region Midtjylland sikrer, at borgere med behov for hjælp bliver bragt sikkert frem til behandling på et sygehus. Det er vi efterhånden godt vant til – og tager som en selvfølge. Sidste år blev en helikopter sluttet til flåden af regionale ambulancer. Men hvad nu, hvis den store ulykke indtræffer … den helt store ulykke, hvor det ikke bare er voldsomme personskader, men en ulykke som i sin helhed er uendelig ufattelig?

Torsdag den 26. januar har Præhospitalet, der styrer regionens ambulancer, inviteret relevante personer fra akutlægebiler, ambulancer, AMK, traumecentre og akutmodtagelser til at møde tre af de centrale personer fra hjælpearbejdet omkring massakren i Oslo og på Utøya den 22. juli. Det var dagen, hvor en gal mand var skyld i 77 døde og at op mod 100 personer blev bragt til behandling på hospitalerne.

– Vi håber selvfølgelig aldrig, at noget tilsvarende sker her hos os, men vi må være bedst muligt klædt på til at klare selv de mest uventede og uhyggelige ulykker og situationer. Derfor kan det være godt for os professionelle, at høre om, hvordan nordmændene håndterede det – både præhospitalt og ved modtagelsen på traumecentret, siger Erika Frischknecht Christensen, lægelig chef for Præhospitalet i Region Midtjylland.

Symposiet sætter fokus på patientbehandlingen ved terrorhændelsen. Til stede med oplæg vil være Jan Erik Nielsen, overlæge ved luftambulanceafdelingen i Oslo, Tore Karl Saupstad, læge ved AMK i Oslo, samt Tina Gaarder, kirurg og leder af traumecentret ved Oslo Universitetshospital.

Læs mere om arrangementet.