Mange mennesker lever med to eller flere langvarige sygdomme på samme tid. Multisygdom får nu stor opmærksom på en national konference

Multisygdomme er en voksende udfordring for patienter og sundhedsvæsenet, som vi ønsker at sætte fokus på. Multisygdom kan betyde øget risiko for fejlmedicinering, indlæggelse og forhøjet dødelighed. Multisygdom stiller store krav til den enkelte patient, der skal indgå i flere forebyggelses-, behandlings- og rehabiliteringsforløb, og det indebærer særlige udfordringer for sundhedsvæsenet, der skal koordinere og organisere patientforløbet.

Derfor inviterer Region Midtjylland, Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner til den første konference i Danmark om Multisygdom. 

Formålet med konferencen er at samle nationale og internationale eksperter samt fagfolk, patientforeninger og politikere, som kan konkretisere udfordringerne og udvikle bud på, hvordan man kan skabe en fælles indsats, der tager udgangspunkt i patienternes behov og sikrer dem det bedst mulige patientforløb.

Konferencen skal:

  • Sætte multisygdom på dagsordenen 
  • Sætte fokus på de udfordringer der er 
  • Udvikle bud på mulige løsninger (i workshops) 
  • Skabe basis for fælles indsats i det fremadrettede arbejde med at løse udfordringerne på tværs af regioner og sektorer

Der åbnes for tilmelding 1. marts med frist allerede 1. april. Obs der er kun plads til 150 deltagere. Se yderligere information her på siden senest 1. marts.

Om konferencen

  • Konferencen foregår den 14. maj 2012 på Scandic Bygholm Park i Horsens.
  • Den primære målgruppe er ledende klinikere og administratorer i regioner, kommuner og praksissektoren samt patientforeninger, politikere og forskere.
  • Om formiddagen vil der være fokus på udfordringerne i forhold til multisygdom, belyst gennem en række både nationale og internationale eksperter. Desuden vil det politiske udvalg vedrørende multisygdom i Region Midtjylland fremlægge anbefalinger til den regionale indsats og Sundhedsstyrelsen vil sætte et nationalt perspektiv på udfordringerne.
  • Eftermiddagen byder på workshops, hvor der skal arbejdes med bud på mulige løsninger på udfordringerne indenfor og på tværs af kommuner, praksissektoren og hospitaler – med udgangspunkt i patienternes behov.

Arrangører

  • Danske Regioner, Sundhedsstyrelsen og Region Midtjylland.