Øget samarbejde mellem læger og fysioterapeuter på Hospitalsenheden Horsens skal højne behandlingskvaliteten for patienter med lidelser i skulderen.


Øget samarbejde mellem læger og fysioterapeuter på Hospitalsenheden Horsens skal højne behandlingskvaliteten for patienter med lidelser i skulderen. Det er tværfagligt samarbejde til fordel for patienterne.

Den 1. december sidste år startede Hospitalsenheden Horsens et nyt tiltag, som skal forbedre behandlingskvaliteten for skulderpatienter. Det handler om hvordan træning i nogle tilfælde kan erstatte operation. Den fysioterapeutiske skulderlinje samarbejder med skulderlægerne i Ortopædkirurgisk Ambulatorium. Fysioterapeuterne skal i fremtiden forundersøge mange skulderpatienter.

- Det er ikke altid, at en operation er det bedste svar. Måske får man et bedre eller lige så godt resultat ved at vente og træne først, påpeger afdelingsterapeut Mikael Elsborg.

- Det nye ligger i at den del af patienterne, som ikke umiddelbart har behov for kirurgisk behandling, nu vil blive set af en specialuddannet fysioterapeut. De patienter der bedst hjælpes af kirurgisk behandling vil blive set af en læge og tilbudt operation, forklarer Niels Clausen, overlæge ved Ortopædkirurgisk Afdeling.

Det er oplysningerne i henvisningen fra den praktiserende læge, der er afgørende for om patienterne først ses af det specialuddannede team af fysioterapeuter eller af en læge.

Det specialuddannede team af fysioterapeuter tæller fire personer og behandler eksempelvis overbelastningsskader, indeklemning, løse skuldre (uden forudgående skade) og andre ikke-operationskrævende lidelser i skulderen.


Mere information
Ledende overlæge Johnnie Gantov, tlf. 7842 7273
Oversygeplejerske Kate Meller Gram-Hansen, tlf. 7842 7155
Afdelingsterapeut Mikael Elsborg, Terapiafdelingen, tlf. 7842 7817
Overlæge Niels Clausen, Ortopædkirurgisk Afdeling tlf. 7845 1413
Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen tlf. 7842 5004