Kan musik gøre livet lettere for børn med autisme? Det skal et pilotprojekt afdække i løbet af de kommende to år.

Institut for Kommunikation og Handicap i Region Midtjylland har netop fået tildelt 300.000 kroner i fondsmidler til et projekt, der skal undersøge og dokumentere behandling med musikterapi.

Ud af de 300.000 kroner bidrager TrygFonden med de 200.000, mens Sygekassernes Helsefond bidrager med de 100.000.

Formålet med projektet er at undersøge om terapi med musik kan øge livskvaliteten for børn med autisme – og deres familier. Børn med autisme har ofte svært ved at fungere socialt sammen med andre mennesker. Udenlandsk forskning har vist, at musikterapi kan øge børnenes sociale adfærd og forbedre kommunikationen.

- I Danmark er der endnu ikke lavet undersøgelser af, hvorvidt musikterapi kan bidrage til behandlingen af børn med autisme. Det er tanken, at pilotprojektet skal bane vej for en sådan undersøgelse, fortæller fagchef Bodil Kloborg, der er koordinator for projektet.

I musikterapi anvendes spil på instrumenter og sang som redskab til at skabe kontakt med barnet og udvikle barnets evne til at være i samspil med omgivelserne. Det er også muligt at bruge musikterapi i forbindelse med udredningen af barnet.

Fakta 

  • Institut for Kommunikation og Handicap er et ambulant tilbud til borgere med tale- eller hørevanskeligheder samt børn og unge med nedsat funktionsevne og deres familier. 
  • Instituttet har gennem flere år arbejdet med og udviklet musikterapi som metode.

Flere oplysninger

  • Fagchef Bodil Kloborg, Institut for Kommunikation og Handicap,
    tlf. 7847 9344 / 2281 0443
  • Læs mere om instituttet på www.ikh.rm.dk