På Hospitalsenheden Horsens glæder man sig til d. 23. april, hvor sundhedsministre fra EU kommer på besøg. Forberedelserne til den store dag er i fuld gang.




På Hospitalsenheden Horsens glæder man sig til d. 23. april, hvor sundhedsministre fra EU kommer på besøg. Forberedelserne til den store dag er i fuld gang.

Det store fokus Hospitalsenheden Horsens har på innovation vil blandt andet være på dagsordenen, når EU’s sundhedsministre d. 23. april besøger Regionshospitalet Horsens.

- På Hospitalsenheden Horsens er innovation en fast del af vores tankegang og vi har et altafgørende fokus på hele tiden at sikre kvalitet i alt. Det er en række af vores teknologiske innovative tiltag vi gerne vil præsentere for sundhedsministrene, når de besøger os. Det bliver en stor dag, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.

Første del af besøget vil byde på velkomst ved regionrådsformand Bent Hansen, hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen og cheflæge Jørgen Schøler Kristensen.

Som en del af besøget vil EU’s sundhedsministre også få en rundvisning udvalgte steder på hospitalet. Her vil de blandt andet blive introduceret til IHospitalet. IHospitalet er et elektronisk logistisk- og kommunikationssystem udviklet på Regionshospitalet i Horsens, der via store interaktive touchskærme på en overskuelig måde holder personalet orienteret om operationsstuer, patienter og kolleger.

EU’s sundhedsministre vil også blive introduceret til hospitalets seneste projekt med at inddrage patienten aktivt i dennes behandlingsforløb.

- På Hospitalsenheden Horsens arbejder vi aktivt med at anskue patienten som borger frem for patient. Det er nytænkning og udspringer af visionen om at fremtidens sygepleje tager afsæt i borgerens egen kapacitet. Det er med andre ord en nytænkende bevægelse i mødet mellem hospitalslogik og borgerlogik sundhedsministrene vil blive introduceret til, uddyber cheflæge Jørgen Schøler Kristensen.

Mere information
  • Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen, tlf. 7842 5001
  • Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen, tlf. 7842 5004
  • Innovationskonsulent Gitte Kjeldsen, tlf. 2127 1295