Nye løsninger, der hjælper patienterne til at tage ansvar for egen sundhed var i fokus, da repræsentanter for 33 europæiske lande lagde vejen forbi Regionshospitalet Horsens mandag formiddag.



De internationale gæster var meget intersserede i et "Sundheds HotSpot", hvor de blandt andet kunne måle deres egen puls, og opleve, hvordan patienterne kunne være i telekontakt med en sundheds-specialist.

Nye løsninger, der hjælper patienterne til at tage ansvar for egen sundhed var i fokus, da repræsentanter for 33 europæiske lande lagde vejen forbi Regionshospitalet Horsens mandag formiddag.

Arrangementet var et led i Danmarks EU-formandskab, og Sundhedsminister Astrid Krag var med som en af værterne.

- Innovation er en af de veje vi må gå for at finde løsninger på de problemer på sundhedsområdet, som er fælles for alle EU-landene. Her er Regionshospitalet Horsens et godt eksempel på, hvordan vi skal finde de løsninger, sagde hun til sine ministerkolleger og øvrige repræsentanter for de europæiske lande.

Hun pegede på udfordringer som en stadig ældre befolkning, stigende behov for hjælp fra sundhedsvæsenet og øgede krav til kvaliteten kombineret med en stram økonomi.

Sundheds HotSpot i hjemmet
Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen beskrev blandt andet, hvordan Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Skanderborg Sundhedscenter arbejder med aktivt at anskue patienten som borger frem for patient.

- Vores vision er, at fremtidens sygepleje tager afsæt i borgerens egen kapacitet. Det er et møde mellem hospitalslogik og borgerlogik. Vores fokus er på patienten og de pårørende, og deres adgang til information og indflydelse, udtaler cheflægen.

Som helt dugfrisk eksempel på, hvordan det kan lade sig gøre, er et projekt, hospitalet lancerer i samarbejde med Horsens Kommune i eftermiddag. Som led i projektet får 400 borgere hver et ”Sundheds HotSpot”, så de fra hjemmet kan styre deres egne behandling og sundhed i samarbejde med specialisterne fra kommune og hospital.

Tilfreds hospitalsdirektør
Det var en rigtig godt tilfreds hospitalsdirektør, Lisbeth Holsteen Jessen, som sagde farvel til sine gæster.

- Besøget gik over al forventning og vi er glade for at kunne vise vores innovative tiltag frem for EU’s sundhedsministre. Jeg er ikke i tvivl om, at besøget har dannet grobund for tanker og idéer og forhåbentlig har sundhedsministrene fået masser af inspiration med hjem i bagagen.


Fakta
En vigtig del af minister-besøget var rundvisning på udvalgte steder på hospitalet. Ministrene besøgte blandt andet akutafdelingen. Her blev de præsenteret for IHospitalet, der er et elektronisk logistisk- og kommunikationssystem udviklet på hospitalet. Her holder store, interaktive touchskærme på en overskuelig måde personalet orienteret om operationsstuer, patienter og kolleger.


Ministrene besøgte også Simulations og Innovationscenteret SiC
I SiC var det muligt for sundhedsministrene at stifte bekendtskab med nogle af de virksomheder, der samarbejder med Hospitalsenheden Horsens om de tekniske innovative løsninger.


Flere oplysninger
• Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen tlf. 7842 5001
• Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen tlf. 7842 5004
• Innovationskonsulent Gitte Kjeldsen tlf. 2127 1295


• Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer

• Region Midtjyllands pressevagt svarer alle hverdage fra kl. 8 til kl. 17 på tlf. 7841 0666

Billeder
Billederne herunder kan frit anvendes i forbindelse med omtale af denne pressemeddelelse. Klik på billederne for at hente dem i høj opløsning.

 
 Sundhedsminister Astrid Krag (SF) tager imod den europæiske delegation i regionshospitalets forhal, mens regionsrådsformand, Bent Hansen (S) ser til.
 
 Afdelingssygeplejerske på medicinsk afdeling, Anne Marie Benzen, fortæller hvordan afdelingens store, elektroniske oversigtstavler, sikrer et godt patientflow.
 
 Ledende Overlæge på akutafdelingen, Ove Gaardboe, viser en sporingstouch, der kan fortælle informationssystemerne, hvor afdelingens medarbejdere befinder sig.
De internationale gæster var meget intersserede i et "Sundheds HotSpot", hvor de blandt andet kunne måle deres egen puls, og opleve, hvordan patienterne kunne være i telekontakt med en sundheds-specialist.