Ny institutleder på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet bliver centerchef, ph.d., Kristjar Skajaa.


Ny institutleder på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet bliver centerchef, ph.d., Kristjar Skajaa. Som ny institutleder kommer han til at stå i spidsen for Danmarks største sundhedsvidenskabelige institut, der har knap 1.200 medarbejdere og ca. 2.400 studerende tilknyttet. Han tiltræder stillingen d. 1. juli 2012.

Kristjar Skajaa (58), er uddannet cand. med. fra Aarhus Universitet i 1983 og har en ph.d.-grad fra samme sted. Han afløser nuværende institutleder, professor, Jens Christian Djurhuus, som igennem de sidste 40 år har bygget instituttet op til et succesrigt og internationalt anerkendt forskningsmiljø med tæt sammenhæng mellem grundforskning, klinisk forskning og klinisk udvikling – en model der siden er blevet forbillede for andre universitetshospitaler i Skandinavien.

Kristjar Skajaa har de seneste mange været leder på topniveau, så ledelsesrollen er langt fra ny for ham. Senest kommer han fra en stilling som centerchef ved Hjertecenteret på Aarhus Universitetshospital. Han har tidligere som cheflæge været en del af ledelsen på det daværende Skejby Sygehus (nu Aarhus Universitetshospital) i perioden 2005-2011, hvor Skejby tre år i træk blev kåret til Danmarks bedste hospital.

På Aarhus Universitet glæder dekan Allan Flyvbjerg sig over ansættelsen af Kristjar Skajaa:

”Jeg er utrolig glad for, at vi har kunnet tiltrække en så stor kapacitet som Kristjar Skajaa, der jo blandt andet har været med til at gøre Skejby til landets bedste hospital. Det er en stor opgave at være institutleder for så stort et institut, og nu hvor universitetet også har ansvaret for forskning og uddannelse på regionens sygehuse, og ikke kun for Aarhus Universitetshospital, er opgaverne blevet endnu større. Jeg er sikker på, at Kristjar Skajaa er den helt rigtige person til at løfte den opgave”, udtaler dekan Allan Flyvbjerg.

Kristjar Skajaa ser frem til de nye udfordringer, men er også ydmyg over for opgaven:

”Jeg er meget på det rene med, at det er nogle store udfordringer, der venter. Det er ikke muligt at gå i Jens Christian Djurhuus fodspor. Jeg skal selv udfylde jobbet på min måde. Universitetet har netop været gennem en større reorganisering, der er blevet oprettet nye stillinger som koordinerende kliniske professorer og der er med den nye aftale mellem universitetet og Region Midtjylland taget initiativ til at oprette universitetsklinikker på regionshospitalerne. Disse ændringer har selvfølgelig betydning for instituttets organisatoriske rammer, og det er derfor noget af det første jeg vil tage fat på, fortæller han og uddyber:

”De rammer skal sikre den tætte integrering af klinik og universitet, så forskning, udvikling og uddannelse også i fremtiden er en kernopgave for hele universitetshospitalet og universitetsklinikkerne".

Yderligere oplysninger