Fra i dag er alle afdelinger på Hospitalsenheden Horsens gået over til at bruge MidtEPJ - den fælles elektroniske patientjournal i Region Midtjylland. 

Overgangen blev i dag fejret på bedste manér i hospitalets forhal, hvor der var gulerodsboller til alle.

Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen takkede hospitalets medarbejdere for den flotte indsats i forbindelse med overgangen fra det gamle system OpusEPJ til MidtEPJ.

- Implementeringen af MidtEPJ er gået over alt forventning og det er dejligt at opleve engagerede medarbejdere, der bidrager aktivt og professionelt til hele processen. Der er så mange fordele ved det nye system som alle understøtter vores fokus på patientsikkerhed og kvalitet i behandlingen, udtaler cheflæge Jørgen Schøler Kristensen.

Som et led i processen har medarbejderne på Hospitalsenheden Horsens også arbejdet med at optimere arbejdsgangene på de enkelte afdelinger og på tværs af afdelingerne. Medarbejderne har gjort et kæmpe stykke arbejde med at gøre klar til det nye system og lære nyt. Og arbejdet har ikke været mindre, da det er hele huset, der på én dag er overgået til MidtEPJ.

Det er en klar fordel ved det nye system, at det samler alle oplysninger om patientens behandlingsforløb ét sted. MidtEPJ kan håndtere alt fra booking af operationer og oplysninger om medicinering til svar på blodprøver og udskrivningsbreve.

Informationerne i MidtEPJ, kan til stor gavn for patienten, tilgås af alle sundhedsprofessionelle på tværs af faggrupper og på samme tid. Det er ligeledes en fordel at forløbene for patienten hænger sammen, selvom han/hun er på forskellige hospitaler i regionen. Hospitalsenheden Horsens er det første hospital i Region Midtjylland, der går fra én til en anden elektronisk patientjournal.

Mere information

  • Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen tlf. 7842 5001
  • Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen tlf. 7842 5004
  • Chefsygeplejerske Anna Birte Sparvath tlf. 7842 5006