Høj kvalitet i behandlingen og effektiv drift kan godt gå hånd i hånd. Det var overskriften på dagens budgetseminar, hvor regionsrådet tog hul på arbejdet med næste års budget.


På grund af regionsrådsformand Bent Hansens sygemelding, var det Bente Nielsen, der som 1. næstformand bød velkommen til dagens møde og var ordstyrer.

Baggrunden for budget 2013 er et regnskabsresultat for 2011 med overskud, så flere hospitaler fx kan afdrage gæld. Men ellers er der ikke fuld sol over den økonomiske vejrudsigt, hvor meldingen går på begrænset økonomisk realvækst i Danmark. Her lægger regeringen op til en vækst for den offentlige sektor på 0,8 procent. Som en del af de årlige økonomiaftaler med regeringen om regionens budget er der krav om 2 pct. produktivitetsforbedringer på det somatiske område. Og Region Midtjylland har herudover selv besluttet et produktivitetskrav på 2 procent også for psykiatrien og for administrationen.

På budgetseminaret fik regionsrådet en række oplæg om kvalitet og kvalitetsmål. Her var budskabet, at når god kvalitet og skrappe budgetter ikke behøver at være hinandens modsætninger, handler det fx om at reducere spild i form af unødvendigt ressourceforbrug og organisere arbejdet bedre, så varer fx leveres til tiden.



Dagen udrustede også politikerne med viden om de økonomiske rammer for budget 2013 og en række nøgletal til brug for det politiske arbejde med næste års budget.

Vigtige datoer

  • Første halvdel af juni: Økonomiforhandlinger med regeringen forventes afsluttet
  • 14. august: Forretningsudvalget førstebehandler forslag til budget 2013
  • 22. august: Regionsrådet førstebehandler forslag til budget 2013
  • 11. september: Budgetforligsdrøftelser i regionsrådet
  • 18. september: Forretningsudvalget andenbehandler forslag til budget 2013, herunder eventuelle ændringsforslag
  • 26. september: Regionsrådets andenbehandler og vedtager forslag til budget 2013, herunder eventuelle ændringsforslag..