Hinnerup Kollegiet står bag den første uddannelse i Danmark målrettet mennesker, som arbejder med voksne med autisme spektrum forstyrrelser.




Hinnerup Kollegiet står bag den første uddannelse i Danmark målrettet mennesker, som arbejder med voksne med autisme spektrum forstyrrelser.

- Det er en investering, som har betalt sig hjem mange gange i den anseelse, vi har fået for vores viden, siger forstander Lars Aarup, Hinnerup Kollegiet, om uddannelsen Autismepiloten.

Uddannelsen er inspireret af den amerikanske autisme-ekspert John Thomas, og Hinnerup Kollegiet har udviklet den danske uddannelse i samarbejde med Socialstyrelsen.

Det skriver ”PS – midt i din hverdag”, som er personaleblad for psykiatri- og socialområdet i Region Midtjylland.

De første 100 kursister har gennemført forløbet og har fået deres vinger, mens 200 nye er på vej. Autismepilotuddannelsen løber over et år og sat sammen af syv moduler. På modulerne kommer kursisterne blandt andet igennem grundlæggende autismeforståelse, forskellige pædagogiske tilgang ligesom de lærer at skabe rammer for udvikling. Målet er at kursisterne skal lære at nå mennesker med autisme og at sikre, at de får det bedste sociale tilbud.

Det nyskabende ved Autismepiloten, som er det helt stor fokus for Hinnerup Kollegiet, er at den nye viden straks bliver implementeret hjemme i organisationen, og det kommer brugerne til gavn.


Yderligere oplysninger kan fås hos: