Tre medarbejdere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet cykler med, når Team Rynkeby lørdag den 14. juli starter den årlige cykeltur fra Danmark til Paris for at samle penge ind til støtte for Børnecancerfonden. Penge skal bl.a. bruges til at forske i børnekræft.

I 2002 kørte de første 11 Team Rynkeby-ryttere fra Danmark til Paris for at samle penge ind til Børnecancerfonden. Siden da har holdet i den grad haft vokseværk. Alene fra 2011 til 2012 er antallet af ryttere steget fra 584 til 790.

En af dem er Anni Morsing, der til daglig er ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital og desuden fungerer som klinisk lektor på Aarhus Universitet. Hun cykler for Team Rynkeby Aarhus og er med for første gang:

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en fantastisk tur og oplevelse. Det betyder rigtigt meget for mig at være med til at gøre en forskel, og det er jeg slet ikke i tvivl om, at vi gør. Sidste år blev der samlet 9,7 mio. kr. ind til Børnecancerfonden, og vi håber selvfølgelig at slå den rekord i år, hvor vi er endnu flere cykelryttere, fortæller hun.

Fra Aarhus Universitetshospital deltager også overtandlæge Jytte Buhl. Desuden stiller Aarhus Universitet med Allan Loft, juridisk rådgiver fra universitetets Technology Transfer Office.
 
Team Rynkeby består både af motionister og VIP-deltagere, som i år er blandt andre Lars Løkke Rasmussen, Peter Tannev, David Owe og Ulla Tørnæs.
Team Rynkeby Aarhus starter fra Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus den. 13. juli kl. 07.00 til den såkaldte prolog. Den 14. juli er der afgang fra Flensborg for alle 14 danske hold. Holdene samles fredag den 20. juli uden for Paris for sammen at køre de sidste 10 km til Eiffeltårnet.

Forskning er vigtig
I modsætning til de fleste andre, har Anni Morsing også en faglig interesse i at deltage:
- På min afdeling på Aarhus Universitetshospital arbejder vi med behandling og diagnostik af kræftramte børn, så jeg ved, hvor meget de faglige landevindinger, der er sket indenfor børnecancer, allerede har betydet for prognoserne, fortæller hun og uddyber:
- I dag overlever tre ud af fire kræftramte børn, hvilket er en markant forbedring, men mange børn får desværre alvorlige følgevirkninger. Forskning i børnecancer er derfor vigtig for, at sundhedsvæsenet kan blive endnu bedre til at behandle de 150-160 børn, der hvert år rammes af kræft.

Aktuelt har Børnecancerfonden givet støtte til to ph.d.-projekter på Aarhus Universitet, hvoraf det ene allerede har medført en ændring i brugen af katetre, så børnene får færre infektioner.

Alle ryttere betaler selv
De indsamlede midler går næsten ubeskåret til forskning, oplysning og patientstøtte. To gange om året uddeler Børnecancerfonden penge til forskning, der kan hjælpe kræftramte børn, og den giver også direkte støtte til kræftramte børn og deres familier:

- Administrationsudgifterne holdes nede ved, at cykelrytterne selv betaler for turen. Vi - også de kendte - betaler altså selv for cykler, hotelovernatninger, forplejning og andre udgifter, så mindst 85 procent af de indsamlede midler går direkte til Børnecancerfonden. Det er selvfølgelig rart at vide, at så stor en del af pengene går direkte arbejdet for kræftramte børn, forklarer Anni Morsing.

FAKTA om Team Rynkeby

  • Team Rynkeby Aarhus består af 47 cykelryttere fra Aarhus-området
  • I alt deltager 790 ryttere i årets Team Rynkeby
  • Cykelrytterne er fordelt på 13 danske og 4 svenske hold
  • De cykler fra Danmark til Paris fra d. 14.-20. juli
  • Turen er ca. 1.200 km
  • Overskuddet går Børnecancerfonden (Danmark) og Barncancerfonden (Sverige)
  • Sidste år var overskuddet 9.772.000 DKK


Yderligere oplysninger
Anni Morsing, ledende overlæge, klinisk lektor, ph.d., dr.med., Nuklearmedicinsk Afdeling & PET-Center, Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet, tlf. 7846 3010 / 2944 6593, 
annesk@rm.dk
Allan Loft, legal Adviser, Technology Transfer Office, Aarhus Universitet, tlf. 8715 3197 / 2174 1822, 
alo@adm.au.dk