Også Hospitalsenheden Vest er ligesom Aarhus Universitetshospital repræsenteret på årets Team Rynkeby-hold, der spurter efter Tour’en mod Paris.

42 ryttere fra Team Rynkeby springer i sadlen, og kører den årlige tur til Paris for at samle penge ind til Børnecancerfonden. Blandt de 42 ryttere er fem ansatte fra Hospitalsenheden Vest – to læger og tre sygeplejersker.

Fredag 13. juli kl. 07.30 er der morgenkaffe til rytterne, og Jens Friis Bak, cheflæge i Hospitalsenheden Vest er til stede for at ønske rytterne god tur. Kl. 08.00 affyrer en tidligere kræftpatient startpistolen, og sender cykelrytterne sydpå. Blandt rytterne er fem medarbejdere fra Hospitalsenheden Vest – to læger og tre sygeplejersker. En af dem er ledende overlæge Carsten Byrjalsen fra Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling, og han glæder sig til udfordringen:
– Det er en enorm personlig udfordring, rytterne sidder i sadlen op til otte timer om dagen, og på turen skal der sammenlagt tilbagelægges 1200 km. Der er flere, som har trænet i et helt år for at være ordentlig klar til opgaven, siger Carsten Byrjalsen, og fortsætter:
– Man kunne jo godt beslutte sig for, at tage den her tur selv, men det giver oplevelsen en ekstra dimension, at man er med til at samle penge ind til Børnecancerfonden. Og det er da også en værdig sag at køre for. Team Rynkeby sætter fokus på at kræft er en sygdom, der også kræver utrolig meget af dem, som er omkring de ramte. Mange familier rammes familiemæssigt hårdt.
– Vi er blevet meget bedre til at hjælpe de mennesker, som har haft kræft, men der er utrolig meget, vi også kan gøre for at hjælpe de pårørende. Vi skal være opmærksomme på, at når flere overlever, så skal vi også være klar til at hjælpe efter deres sygdom, siger Carsten Byrjalsen.

Fakta
- Det er første gang, at et hold fra Midt- og Vestjylland kører som en del af Team Rynkeby
- De 42 fra midt og vest har præsteret at samle 1,2 mio.kr. ind til det gode formål
- Den første etape går fra Herning til Flensborg, og i løbet af dagen slår de 42 ryttere sig sammen med de øvrige ryttere fra resten af Danmark i det 450 mand store felt
- Den samlede rute til Paris er cirka 1200 km lang
- Starten foregår fra Onkologihuset på Regionshospitalet i Herning (indkørsel V fra Møllegade, indgang V.2 – se kort.
- Læs mere om Team Rynkeby
- Læs mere om Børnecancerfonden


Læs også om ”tour-rytterne” fra Aarhus Universitetshospital.