Læs her om udfordringerne ved at bemande akutlægebilerne i Holstebro og Herning.


Læs her om udfordringerne ved at bemande akutlægebilerne i Holstebro og Herning.

Status for akutlægebilen med base i Herning

Regionsrådet besluttede før sommerferien, at akutlægebilen i Herning fra den 1. januar 2013 skal være bemandet med læger døgnet rundt. På samme møde besluttede rådet at nedlægge den sygeplejerskebetjente akutbil i Herning, for at samle ressourcerne om akutlægebilen, så den, som i resten af regionen, er bemandet med både læge og lægeassistent/chauffør.

Den kommende lægebemanding af akutlægebilen afløser en ordning, hvor lægerne har delt deres arbejdstid mellem Regionshospitalet Herning og akutlægebilen.

Hverken lægerne eller Foreningen af Speciallæger ønsker imidlertid at vente til årsskiftet med at afskaffe ordningen med tjeneste i både bil og på hospital. Derfor bliver akutlægebilen i Herning allerede fra den 1. september i år bemandet med læge og chauffør i døgndrift. Samtidig nedlægges akutbilen.

Status for akutlægebilen med base i Holstebro
Forretningsudvalget besluttede på møde den 26. juni 2012, at med udgangspunkt i, at de anæstesilæger, der er tilknyttet akutlægebilordningen i Holstebro, har opsagt videre deltagelse i ordningen, konverteres akutbilen i Holstebro i overgangsperioden fra 1. august 2012 eller snarest derefter og indtil 31. december 2012 til en døgndækkende akutlægebil bemandet via konsulentordning under forudsætning af, at de eksisterende akutlægebilordninger i Region Midtjylland herved ikke trues. Der skal desuden findes en varig løsning fra 1. januar 2013.

Region Midtjylland har sommeren over arbejdet intenst på at rekruttere læger til den døgndækkende akutlægebil med base i Holstebro.

Behovet for at ansætte konsulenter opstod, da akutbilens fast tilknyttede anæstesilæger opsagde deres ansættelser med virkning fra 1. august 2012.

Indtil der er ansat tilstrækkeligt mange læger, bliver bilen i Holstebro bemandet af sygeplejersker der får støtte af akutlægebiler i Herning, Lemvig og Viborg samt akutlægehelikopteren.

Bestræbelserne på at knytte læger til akutlægebilerne fortsætter med uformindsket styrke. Regionsrådets medlemmer bliver løbende holdt orienteret.

Fakta

Flere oplysninger