Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning modtager det første kvalitetsstempel af Region Midtjylland og Aarhus Universitet i fællesskab og kan fremover tilbyde patienterne en styrket, forskningsbaseret behandling. Flere universitetsklinikker er på vej i regionen.


Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning modtager det første kvalitetsstempel af Region Midtjylland og Aarhus Universitet i fællesskab og kan fremover tilbyde patienterne en styrket, forskningsbaseret behandling. Flere universitetsklinikker er på vej i regionen.

Arbejdsmedicinsk Klinik, Hospitalsenheden Vest, kan nu kalde sig landets første universitetsklinik. Udnævnelsen er det første synlige resultat af et ambitiøst samarbejde mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland, og flere universitetsklinikker er på vej.

”Det betyder ganske enkelt, at Aarhus Universitet nu formelt lægger dele af sin forskning ud på de af regionens sygehuse, der allerede bedriver fremragende forskning uden for Aarhus Universitetshospital”, siger sundhedsvidenskabelig dekan ved Aarhus Universitet, Allan Flyvbjerg. Han tilføjer, at udnævnelsen til universitetsklinik er et kvalitetsstempel, der kan tiltrække yderligere forskning og eksterne midler.

Den nye status sender samtidig et klart signal til borgerne om, at den ypperste, forskningsbaserede behandling også findes andre steder i regionen end i Aarhus.

Kortere vej til behandling på højt niveau
Netop garantien for, at alle borgere i regionen har adgang til forskningsbaseret behandling på højt, internationalt niveau, er ifølge regionsformand Bent Hansen målet med universitetsklinikkerne, som han kalder ”en velfortjent og kærkommen saltvandsindsprøjtning” til Hospitalsenheden Vests strategi. Og professor, ph.d. Johan Hviid Andersen fra den nye universitetsklinik ser da også udnævnelsen som et løfte om, at vekselvirkningen mellem den kliniske praksis og forskningen udbygges:

”Jeg forventer, at vi nu får mulighed for at søsætte større og længerevarende projekter og befolkningsundersøgelser – både med støtte fra vores eget sygehus og fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Men primært ser jeg udnævnelsen som en cadeau til den forskning, vi bedriver her på klinikken”, siger han.

Lige nu er yderligere op mod fem til seks forskningsbaserede afdelinger fra Hospitalsenheden Vest på vej gennem nåleøjet i en meget omfattende ansøgningsproces hos Region Midtjylland, Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.


Yderligere oplysninger
  • Regionsrådsformand Bent Hansen, Region Midtjylland, tlf. 4031 3707
  • Dekan Allan Flyvbjerg, Aarhus Universitet, tlf. 5177 9548 / alf@adm.au.dk
  • Professor Johan Hviid Andersen, ph.d. Arbejdsmedicinsk Klinik, tlf. 7843 3500 / johanade@rm.dk