18 personer var den 31. december 2012 ansat i akutjob hos Region Midtjylland


I årets nytårstaler for regionens ansatte kunne både Bent Hansen og Bo Johansen som henholdsvis politisk og administrativ chef for Region Midtjylland melde om, at der er kommet gang i arbejdet med både at opslå akutjob og at ansætte nye medarbejdere. Personer, som ellers vil miste dagpengeretten.

Her i denne uge har Koncern HR kunnet opgøre resultatet for de første halvanden måned: 18 personer var den 31. december blevet ansat ved regionen i akutjob.

Region Midtjylland er som andre offentlige og private virksomheder med i den politiske aftale, som skal gøre en ekstra indsats for at ansætte en række borgere, som ellers står til at miste deres dagpenge. Ordningen startede i regionen den 15. november og går til og med den 30. juni i år.

– I hvert fald 18 personer er her den 31. december blevet ansat, og flere er undervejs, når samtaler og anden afklaring er på plads, siger Bo Johansen, regionsdirektør.

I går onsdag kunne Koncern HR samle tallene for de forskellige områder og som håbet, er der sket noget.

– Der er kun gået halvanden måned. Først skulle ordningerne og de formelle krav til akutjob afklares og vores forskellige HR-afdelinger orienteres. Dernæst har det været en travl julemåned. Men trods dette er det blevet til 282 regionale akutjob-opslag, fortæller Bo Johansen.

I alt har Region Midtjylland i de halvanden måned opslået 511 ledige stillinger, heraf 282 akutjob. Der har der været akutjobansøgninger til117 af de 282 akutjob. Der kan være geografiske, faglige og helt jobspecifikke grunde til at der ikke er akutjobsøgende til samtlige stillinger.

Regionen har modtaget i alt 505 akutjobansøgninger. Nogle akutjobansøgere har lagt billet ind på flere stillinger. Hvor mange flere af de indkomne og ikke færdigbehandlede ansøgninger, der bliver til ansættelser er endnu ikke klart.

Ved årsskiftet var 25 akutjobs med ansøgninger fra akutjobansøgere således stadig i proces.

– Men det ser ud til, at ordningen er kommet godt i gang. Jeg er i hvert fald forsigtig optimist, siger Bo Johansen, der finder det glædeligt, at ansættelserne er bredt fordelt på flere faggrupper - blandt andet serviceassistenter, pædagoger, social- og sundhedsassistenter og AC'ere.

Region Midtjylland forpligtigede sig til at opslå 184 akutjobstillinger inden udgangen af juni.

– Som det ser ud nu, tror jeg på, at vi kan nå vores mål, som ikke bare er at opslå 184 akutjobs, men at ansætte 184 personer i akutjob, siger Bo Johansen.

Som det kan ses af opgørelsen, så er der forskellige begrundelser for at en akutjobansøgning ikke har ført til en ansættelse. Således er 45 afslag givet til den samme stilling fordi en person fra regionens omplaceringspulje er blevet ansat.

Aktuelle tal og statistik om akutjob i Region Midtjylland bliver hver måned oplyst på Koncern HRs hjemmeside. 

Flere oplysninger